CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşnius 18., kedd, Arnold, Levente napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Formatúra Sopronban – Jubileumi Vándorkiállítás

A Magyar Formatervezési Díj díjazottainak kiállítása 2003 – 2007

A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsa 2003-ban a kor szelleméhez igazította a közel 30 évtizede alapított Magyar Formatervezési Díjpályázatot, ami rövid idő alatt a hazai design szakma legrangosabb elismerésévé vált. A reformtörekvések visszaigazolódni látszanak, amiről most a nagyközönség is meggyőződhet.

Az elmúlt öt esztendő termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázatok nyerteseinek, különdíjasainak, és kiemelt pályázóknak a munkáit mutatja be a Vándorkiállítás. A tárlaton megtekinthetők a mindennapi életünk tárgyai, eszközei csakúgy, mint a papírra vetett innovatív elképzelések és ötletek, melyek még gyártóra várnak. A kiállítás nemcsak tájékoztatni kíván, hanem aktivizálni az adott régió-város gazdaságát a szellemi innováció segítségével, egy – egy sikeres termék gyártásának, szolgáltatás működtetésének potenciális lehetőségével.

A Magyar Formatervezési Díjpályázat 2003-2007 díjnyertes alkotásaiból rendezett kiállítás soproni megnyitója kapcsolódik az Alkalmazott Művészeti Intézet felújított épületének átadási ünnepségéhez.


A vándorkiállítás a NYME – AMI Design Centrumában ünnepélyes épületátadással egybekötve 2008. március 20-án, 16.00. órakor nyílik meg.

A kiállítást megnyitja, valamint a felújított épületet átadja:Prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Rektora, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A kiállítás április 4-ig látogatható naponta 10 – 16 óráig.

***

A Vándorkiállítás kísérő rendezvénye a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében megrendezésre kerülő szakmai gazdasági fórum „Versenyképesség – Design és Gazdaság” – témakörben, amelyre 2008. március 20-án 13.30. és 15.30. óra között kerül sor a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, Deák tér 14. szám alatti székházában.

Fotók: ami.fmk.nyme.hu2008. március 11., kedd 10:49


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület