CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. jĂşnius 9., pĂ©ntek, Félix, Annabella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Gyermekvédelemről tanácskoztak

Gyermekvédelmi Tanácskozást tartottak Sopronban a városháza dísztermében, ahol szakembereknek bemutatták a Sopron Megyei Jogú Város közoktatási esélyegyenlőségi helyzetelemzését és tervét is. Az eseményen tájékoztató hangzott el a hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ellátásáról is.


A közoktatási esélyegyenlőségi helyzetelemzés szerint a település szociális helyzete kedvezőbb az országos átlagnál. A gyermekek száma arányában gyermekvédelmi támogatást igénybe vevő szülők aránya 4,5%. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók beazonosítása nem történt meg teljes körűen a település középfokú oktatást végző intézményeiben.

Vannak ellátatlan közszolgáltatások a településen, bár számuk elenyésző. Az önkormányzat és az intézmények biztosítják a gyermekek, tanulók igényeinek megfelelő oktatáshoz jutás szervezeti feltételeit. Az iskolákban eredményes, hatékony szakmai munka folyik. Az általános iskolák pedagógiai programjai részletesen kitérnek a sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatásához kapcsolódó, valamint a hátrányos helyzetű tanulókkal kapcsolatos elveikre, feladataikra és azok gyakorlati kivitelezhetőségére.


A fenntartó önkormányzat az állami normatíván felül jelentős mértékben támogatja a közoktatási feladatellátást, ugyanakkor érzékelhető az önkormányzati hozzájárulás egyre növekvő tendenciája.


Sopron Megyei Jogú Város a program megfogalmazása során, az oktatás területén a annak érdekében, hogy biztosítsa a településen a szegregációmentes, valamint az egyenlő bánásmód elvének teljes körű érvényesülését a kitűzött céljai közt szerepelteti az oktatási szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyenlőségének biztosítását, esélyt teremtő intézkedések foganatosítását a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének előmozdítása érdekében. Az esélyt teremtő intézkedések között az intézmények beiskolázási körzethatárának áttekintése, az óvodáztatás feltételeinek biztosítása valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére, jóléti intézkedések a HHH-s tanulókat illetően az ingyenes étkeztetés és a tankönyvellátás érdekében szerepelnek.

BTÉ.2008. március 13., csütörtök 18:14


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület