CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Gyógypedagógiai intézmények regionális konferenciája

Hogyan válhat a pedagógus (a pedagógus társadalom) ismét harmóniát sugárzó, kultúrát, műveltséget hordozó mintává? Hogyan válhat a pedagógus szakma ismét életformává, hivatássá? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Több Célú Gyógypedagógiai Intézmények VII. regionális Konferenciáján résztvevői.

Az Erdei iskola szervezésében megvalósuló rendezvényre a régió összes gyógypedagógiai intézményén kívül az ország minden nagyobb intézményéből, és külföldről – Szlovákiából, Csehországból, Horvátországból, Szlovéniából – is érkeznek érdeklődők.


Korzenszky Richárd, Jókai Anna, Bagdy Emőke, Miszlivetz Ferenc az előadók sorában

A tanácskozáson a válaszkeresésben segítő rangos előadók között dr. Korzenszky Richárd, teológus-tanár Kihez menjünk? Szükség van-e pedagógusra ma Magyarországon? címmel tart előadást. Jókai Anna író előadásának címe: Hitelesség és varázslat; Miszlivetz Ferenc szociológus a 21. századi új tudás és a tanulás új módszereiről, míg Bagdy Emőke egyetemi tanár ,,Fenn az ember magasán…” címmel tart előadást.

A rendezvényt március 26-án 9 órakor Csizovszki Sándor, a Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központ igazgatója, Kulcsár István, a Regionális Igazgatói Munkaközösség elnöke köszönti, megnyitót mond Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

Március 27-én, csütörtökön a gyógypedagógiában a közösségnek betöltött szerepéről, továbbá a fejlesztő iskoláknak az oktatási rendszerbeli helyéről hangzanak el előadások, és öt, régióbeli fejlesztő iskola is bemutatkozik

A szervezők tájékoztatása szerint lehetőség van még a helyszínen az előre nem jelentkezett napidíjasok bejelentkezésére és részvételére is.

Jótékonysági hangverseny

A kétnapos konferenciát, amelynek helyszíne a Hotel Sopron (Fövényverem 15.), március 26-án, este 20.00 órakor jótékonysági hangverseny zárja.

A soproni Szent Mihály templomban Szekendy Tamás orgonaművész és Altorjay Kinga énekes fellépésével tartanak orgonakoncertet, amelynek befolyt adományait az Erdei Iskola tanulóinak megsegítésére fordítják.



2008. március 25., kedd 14:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület