CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Összefogás egy jó cél érdekében

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között, dr. Fodor Tamás polgármester részvételével ultrahang készüléket adtak át a soproni Erzsébet Kórházban.

2008.04.11.

Az ultrahang diagnosztika területén rendkívül gyors a szakmai, ezzel együtt a technikai fejlődés, mindazonáltal a nőgyógyászati osztály jelenlegi készüléke meglehetősen elavult, így elodázhatatlan volt egy új készülék beszerzése. Ezekkel az új készülékekkel, amilyen például a most átadott is, a fejlődési rendellenességeket nagyobb biztonsággal tudjuk kimutatni, időben felfedezni. A készülék mind fekete-fehér, mind színes doppler technikával is működik, ezen felül a hüvelyen keresztül is tudjuk vizsgálni a petefészket, illetve egyéb nőgyógyászati vizsgálatok is végezhetőek vele.


Mivel ennek beszerzésére a kórháznak nem volt fedezete, ezért mecénásokat kerestünk, így a Soproni Erzsébet Kórházért Közhasznú Alapítványon keresztül, valamint a Soproni Egészségügyért Alapítvány hozzájárulásával sikerült 20 millió forintért megvásárolni az egyébként 36 millió forint értékű, világszínvonalú berendezést. Köszönet annak a hét cégnek, mely bőkezű mecénásként ezt az összeget biztosította – mondotta bevezetőjében dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos.

Nagy öröm számomra, hogy ezen a mai ünnepségen itt lehetek – szólt az átadóünnepségre összegyűltekhez dr. Fodor Tamás polgármester - mert ez is jó példája annak hogyan lehet összefogni egy jó cél érdekében. Tisztelettel köszöntöm azon vállalkozásokat, civil szervezeteket, akik ebben a mecenatúrában résztvettek. Ennek a mai kis ünnepségnek üzenete van, még pedig az, hogy a soproni civil kezdeményezések erősek, egyúttal célravezetőek.


Ezt követően dr. Csécsei Károly osztályvezető főorvos átvette és demonstratíve bemutatta a jelenlévőknek az ultrahang készüléket.



(pluzsik)



2008. április 11., péntek 22:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület