CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşnius 21., pĂ©ntek, Alajos, Leila, Aladár, Aloma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Új sebességmérő táblák már Sopron útjain is


2008. április 12-től a soproni Csengery utcában és a Bánfalvi úton is sebességmérő táblák figyelmeztetik a városban autózókat, ha túllépik a megengedett sebességet.

Magyarországon közel 20 000 személyi sérüléssel járó közúti baleset történik évente a járművezetők hibájából, főként a nem megfelelően megválasztott sebesség következményeként. A Generali a Biztonságért Alapítvány tavaly indított sebességmérő berendezés telepítő programja hathatós segítséget nyújt a településeknek a közúti közlekedés biztonságának javításában.


A berendezések belterületeken, a gyalogos közlekedésben is használt forgalmas csomópontok, átkelőhelyek, vagy iskolák közelében mérik az áthaladó gépjárművek sebességét, és kijelzik, ha azok a megengedettnél gyorsabban haladnak, ezzel figyelmeztetve a járművezetőket az utazósebesség csökkentésére. A berendezések tárolják a sebességtúllépések számát és mértékét, amelyek közlekedéstudományi vizsgálatok alapját képezik.


A szombati ünnepélyes átadáson a Király Jenő Utcai Óvoda, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Deák Téri Általános Iskola tanulói mutattak be egy-egy rövid kulturális programot a résztvevőknek.


A Generali-Providencia Biztosító Zrt. Észak-Dunántúli Területi Értékesítési Igazgatóság soproni kirendeltség-vezetője, Udvardi Gábor beszédében kiemelte:„Sopron városa fontos állomása a programnak. Ebben a városban még soha sem telepítettek ilyen állomást, ezért is karoltuk fel a kezdeményezést. Bízunk benne, hogy a sebességmérő hatására kevesebb lesz a sebességtúllépés, és csökkenni fog a balesetveszélyes helyzetek száma is.”


A kihelyezett berendezést a soproni önkormányzat nevében Havas András alpolgármester vette át.


A Generali-Providencia Biztosító Zrt. alapítványa által indított országos sebességmérő telepítés a Lassíts az Életért Közlekedésbiztonsági Program segítségével és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) közreműködésével valósul meg.
2008. április 13., vasárnap 19:33


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület