CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Dalí Sopronban

Sopron exkluzív kiállítótermében, a Petőfi téri Festőteremben rendezik meg május 10-től a Dalí Sopronban című kiállítást, amelyen a szürrealizmus egyik legnagyobb alkotójának 27 fametszetét láthatja majd a közönség.

Az ,,Alice Csodaországban” című mappa és Dante ,,Isteni színjátékának” lapjait bemutató tárlatot kultúrtörténeti eseménynek nevezte Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen Taschner Tamás idegenforgalmi szakember azt is elmondta: a kiállítás megnyitójára a médiából országos ismertséggel rendelkező, soproni származású Csiszár Jenőt kérték fel, akivel együtt a szakma részéről Gáspárdy Tibor, helyi festőművész ajánlja majd Dalí műveit a soproni látogatóknak.

A szervezők azt is elmondták, hogy a diákok számára 350 forintos kedvezményes belépődíjakat szabtak meg (a felnőtt belépőjegyek ára 1000 forint lesz), és abban is bíznak, hogy nem csak Sopronból, hanem messzebbről is érkeznek látogatók a tárlatra.

Ez utóbbi cél elérése érdekében Győr, Mosonmagyaróvár környékén és Ausztriában is az autópálya mentén óriásplakátokon hirdetik a tárlatot, és fokozott médiamegjelenéssel is igyekeznek minél több látogatót Sopronba vonzani.


Ez utóbbira minden esély megvan, hiszen az híradások szerint az anyagot 2007-ben Badacsonytomajon, az ottani tárlat ideje alatt csaknem ötezren látogatták meg.

Horváth Zoltánné azt is hangsúlyozta: a Pro Kultúra Kht. egy olyan sorozatot szeretne a tárlattal elindítani, amely a soproni Festőteremnek, mint kiállítási helyszínnek ugyanazt a nemzetközi és hazai hírnevet, ismertséget hozhatja meg, mint amilyennel a Soproni Ünnepi Hetek, vagy a Liszt Fesztivál is rendelkezik immár. A további tervezett kiállítások között Toulouse-Lautrec és Picasso anyagok bemutatása is szerepel.


A május 10-én nyíló Dali-tárlat július 6-ig lesz látható a soproni Festőteremben, a Petőfi tér 8. szám alatt.

B. Tóth Éva



2008. április 18., péntek 23:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület