CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Abdai Géza sajtótájékoztatója

MSZP-s városrehabilitáció

Világossá vált, hogy Sopronban egyedül az önkormányzat Fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros felújítására több támogatást kapjon a város, mint azt a szocialisták a Regionális Fejlesztési Tanácsban javasolták – jelentette ki Abdai Géza, a Fidesz helyi elnöke.





- A szocialista vezetésű Regionális Fejlesztési Tanács belváros-rehabilitációval kapcsolatos legutóbbi döntése pártállástól függetlenül mély felháborodást váltott ki a városuk fejlődését féltő soproniak körében. A tanács példátlan módon egy olyan korábbi támogatás elnyerésével magyarázta a városunknak javasolt - a többi városhoz képest 300 millió forinttal - kevesebb összeget, amely semmilyen módon nem kapcsolódik a benyújtott pályázathoz – fejtette ki Abdai Géza, a Fidesz Soproni Szervezetének elnöke.

A helyi MSZP a döntés ellen nemcsak, hogy nem tiltakozott, hanem Kránitz László elnök - szinte szó szerint megismételve a szocialista Molnár Csaba indoklását – örömét fejezte ki a városunkat ért példátlan diszkrimináció kapcsán – fogalmazott Abdai Géza.

Hozzátette: Világossá vált, hogy Sopronban egyedül az önkormányzat Fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros felújítására több támogatást kapjon a város, mint azt a szocialisták a Regionális Fejlesztési Tanácsban javasolták.

A helyi MSZP a tanács döntését hazugságok hangozatásával megpróbálja rákenni a másik politikai oldalra. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szocialisták javaslata volt a 300 millió forinttal kevesebb támogatás, és egy másik határozat szavazásának eredményével mossák össze a szavazatokat – tette hozzá az elnök.



Mélységesen lesújtó, hogy a soproni MSZP meg sem próbálta –vagy nem is akarta- meggyőzni a tanácsot a döntés megváltoztatásáról, az pedig egyszerűen felháborító, hogy a Sopront ért kárnak örül a szocialisták listán bekerült országgyűlési képviselője.

- Úgy ítéljük meg, hogy színt vallott a soproni MSZP. A korábban sokat hangoztatott, város érdekében végzett lobbi-tevékenységük illúziója végleg szertefoszlott – mondta Abdai Géza a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón.



2008. április 26., szombat 17:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület