CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Hatan hatnak – tehetséges diákok tárlata

A szorgalom, az alkotókedv és az önművelés eredménye a Líceum diákjainak alkotásain

Hatan hatnak címmel rendezték meg idén is a tehetséges berzsenyis diákok képzőművészeti kiállítását a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban.

A líceum dísztermében még május 3-ig, naponta 10 és 15 óra között látogatható a tárlat, amelyen hat fiatal – Fodróczy Manuéla, Gilicze Gergő, Kiss Blanka, Németh Orsolya, Sallai Dorottya és Szabó László – mutatkozik be.

0423berzsenyi03.jpg



- A kiállítók fiatal koruk ellenére is magas színvonalon alkotnak, láttatnak, gyönyörködtetnek és elgondolkodásra késztetnek bennünket. Nem utolsósorban ez köszönhető saját szorgalmuknak, lankadatlan alkotó vágyuknak és a folyamatos önművelésnek.

0423berzsenyi04.jpg



Illetve köszönhető az őket segítő rajz- és művészeti ismereteket tanító tanáruknak, Soltráné Sebestyén Anna tanárnőnek, aki meleg szeretettel, hozzáértéssel, szakmai útmutatásokkal látta el őket, s akitől gazdag útravalót kaptak. Ha kellett szelíden figyelmeztette őket a javítandó hibákra, de dicsért is, és további alkotásokra buzdította tanítványait. És gondolom, hogy a hatból ötükre most már aggódó szeretettel figyel, hiszen az ő számukra véget értek a licista évek, s már itt kopogtat az érettségi a maga szellemi erőpróbájával, majd a továbbtanulás lehetőségével – mondta ifj. Sarkady Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem könyvtárának főigazgatója a megnyitón, aki maga is licista öregdiák.

0423berzsenyi08.jpg




A megnyitón közreműködött az Aspartam, – Arustei Andrea, Biczó Lilla, Dénes Petra, Lendvai Anna, Tóth Cseperke, Tölli Máté, Wild Anna – licistákból álló együttes.

0423berzsenyi01.jpg



Gilicze Gergő grafikáival szerepel a kiállításon. Sajátos egyéni mesevilág kitalálója ő, s remek grafíkai megoldásaiban a „megelevenedett középkorra" csodálkozhatunk rá.

Szabó László fotóival jelentkezett. Ő a különleges fény-árnyék játék megfigyelője. Kompozíciói és témaválasztásai is újszerűek. Portréi gondolattal teljesek.

Kiss BIanka grafikáit főként a portrék teszik ki. Ezeket finoman, aprólékosan dolgozza ki. Az arcképek technikai változatossággal készültek.

Németh Orsolyát fotói a gazdag természet érzékeny megfigyelőjének mutatják. Ugyanakkor a természetfelettiség rezdülései ott vibrálnak alkotásain.

Fodróczy Manuéla festményei és grafikái pasztell finomságú alkotások. A grafikák könnyed „lebegése" hozzáillő, sajátos vonása alkotójuknak.

Sallai Dorottya grafikái az erőteljes, bátor kézre vallanak. Több stílusban is próbálkozik, hogy sokoldalú egyéniségét adekvát módon bemutathassa.

0423berzsenyi09.jpg



- Ők hatan, ahogy a kiállításuk mottója is büszkén hirdeti: valóban HATNAK mindannyiunkra – fogalmazott ifj. Sarkady Sándor.

0423berzsenyi10.jpg

0423berzsenyi02.jpg



(sopron.hu)



2008. április 27., vasárnap 19:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület