CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Hol pihenünk idén nyáron?

Egyre melegedő idő, folyamatosan elromló légkondicionáló, homlokon csurgó veríték. Miközben a főnök újabb és újabb adag munkát rak elénk, a gondolataink már a bikinis lányokon (izmos testű férfiakon), a családdal töltött pihenésen, és a nyáron járnak. S a fesztiválokon.

Végignézve az idei nagyobb fesztiválok listáját, három dolog állapítható meg azonnal. Először is, egyre több régiónak van olyan saját fesztiválja, amelyet országos szinten hirdet. Másodszor: egy ráérő ember az egész nyarát eltöltheti úgy, hogy fesztiválról fesztiválra jár, és csak mosni ugor haza. Harmadszor: összeadva a belépőjegyek árát és a fesztiválok belső árait (étel, ital), több hónapnyi fizetésünket/ösztöndíjunkat is elkölthetjük. Ha akarjuk.

A fesztiválszezont idén is városunk "fesztiválja", a VOLT nyitja. A fesztiválra látogató több tízezer ember talán már nem is emlékszik a régi áprilisi hétvégére, amikor a Sportcenturmban néhány együttes játszott a VOLT keretében… De nosztalgiázni majd ráérünk a VOLT ideje alatt, július 2-4. között. A fesztivál egyik legnagyobb fellépője a The Offspring nevű zenekar lesz - a hírekkel folyamatosan jelentkezünk.

Ha a soproni hétvége kevésnek bizonyulna, akkor utána rögtön leugorhatunk Zamárdiba, a Balaton Sound Fesztiválra. Július 10-14. között immáron második alkalommal várják a látogatókat a Szigetet és a VOLTot is megvalósító Sziget Produkció szervezői.

Július 16-20. között Dunaújváros az egyetemistáké és főiskolásoké lesz. Ekkor rendezi meg a Dunaújvárosi Főiskola az EFOTT-ot, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A turisztika dolgok az elmúlt években egyre inkább háttérbe kerültek, a találkozó fesztivál jellege pedig előtérbe. Legalábbis eddig. Idén ugyanis – amellett, hogy 9 helyszínen közel 300 fellépőt várnak a szervezők – az EFOTT a "Sport éve" is lesz, és a résztvevők a sportolási lehetőségek széles skálájából válogathatnak.

Ha pedig véget ért az EFOTT, és még mindig van energiánk, akkor irány ismét a Balaton. Július 24-27. között zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban ismét megrendezik a Balatone Fesztivált. Ennek két társfesztiválja a Hegyalja Fesztivál (Tokaj, július 9-13.) és a SZIN, a Szegedi Ifjúsági Napok. Utóbbi "Szabadság, szerelem, zene" mottóval augusztus 27-30. között lesz az újszegedi partfürdő területén.

De ne hagyjuk még el a Dunántúlt! Idén művészetek helyett a bűvészeteké lesz a főszerep, noha csak névben. Július 25. és augusztus 3. között Kapolcs ismét a Völgy lesz. Noha más néven - a Művészetek Völgye idén nem kapott állami támogatást, így a szervezők úgy döntöttek, hogy azonos helyszínen, de más néven rendeznek egy kicsit másfajta fesztivált - a Bűvészetek Völgyét.

Augusztusban a főszerep a Sziget Fesztiválé. Augusztus 13-18. között lesz a fesztivál. Hm, számoljunk csak! Igen, ez a korábbi hét nap helyett öt nap, viszont a szervezők az eddigieknél jóval erősebb programot ígérnek. S lesz egy nulladik nap is - augusztus 12-én koncertezik a Lauren Hills és Iron Maiden. Sőt, lesz egy mínusz egyedik nap is, augusztus 11-én, a magyar dal napja.

Ha pedig kellemesen légkondicionált szobában, munka mellett töltené a nyarat, akkor se csüggedjen! A fesztiválok hangulatát és kulturális sokszínűségét idén is gépközelbe hozzuk a Fesztiválgájd rovatban. Tartson velünk!

Bacsárdi László



2008. május 16., péntek 12:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület