CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Mégis lehet vinni szendvicset Horvátországba

Horvátország néhány nappal az életbelépése után visszavonta azt az állategészségügyi rendelkezést, amelynek értelmében személyes használatra szánt élelmiszert sem lehetett bevinni a határokon, ezen kívül enyhítette a gyermekek szülők nélküli beutazásának feltételeit.

A budapesti horvát nagykövetség ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi vámszabályok továbbra is érvényben vannak. Ennek értelmében tilos nyers húst, tejterméket, tojást, házi kolbászt és sonkát, növényi eredetű élelmiszereket, zöldséget, gyümölcsöt és előre lefőzött húsételeket bevinni Horvátországba.

A nagykövetség közölte: a horvát kormány csütörtökön visszavonta azt az állategészségügyi rendelkezést, amelynek értelmében hús- és tejterméket még személyes használatra sem lehetett bevinni az országba. A június 1-jén bevezetett, az uniós jogharmonizációval indokolt szabályozást néhány nap után vonta vissza a horvát kormány, a turizmust érintő hátrányok miatt.

Téliszalámiból és hasonló tartós hústermékből, valamint kemény sajtból személyenként összesen egy kilogramm vihető át a határon. Más tartós élelmiszerből - például konzervekből, száraz tésztából, kenyérből -, továbbá italokból - például ásványvízből, üdítőből, sörből - csak személyenként 300 kuna (mintegy 10 ezer forint) értékben lehet vámmentesen bevinni, de kizárólag akkora mennyiséget, amennyi az ott tartózkodásra elegendő.

A tájékoztatás szerint 17 év felettiek vámmentesen vihetnek Horvátországba egy liter tömény szeszt, öt liter bort vagy likőrt, valamint egy karton cigarettát.

MTI



2008. június 08., vasárnap 11:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület