CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

EFOTT 2008 - Csak szabadon

Az idei év az olimpia jegyében zajlik az EFOTT-on is, a szervezők a látogatóknak különböző bajnokságokon túl előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, ahol - a sport témaköréből - fontos kérdéseket feszegetnek majd a neves előadók és olimpikonok.

Már alig negyven napot kell várnunk az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának kapunyitására. A több mint három évtizedes múltra visszatekintő legnépszerűbb diákrendezvény idei házigazdája a Dunaújváros melletti Szalki-sziget lesz. Az EFOTT állandó jellemvonása, hogy mindig más helyszínen kerül megrendezésre, az évek során a rendezvény bejárta az országot. Akik július 16. és 20. között ellátogatnak a fesztiválra, 4 nap alatt 9 helyszínen 300 fellépőt nézhetnek meg, 50 különböző sportprogramon vehetnek részt - mindezt 9 ezer forintért.

Az EFOTT története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem háromszázötven hallgatója találkozott akkor. A szervezést természetesen a KISZ végezte, és finanszírozta. Azóta évről évre alakult és bővült ez a fesztivál. Míg az 1976-os találkozón még csak háromszázötvenen voltak, addig az 1981-es EFOTT-on már ezerötszáz résztvevő volt jelen, 1987-ben pedig már négyezer. 2004-ben közel 30 000, 2007-ben Debrecenben pedig 58 000 fiatal látogatott el a fesztiválra.

A kilenc színpadon a magyar zenei paletta minden jelentősebb képviselője megmutatkozik majd. A Pepsi nagyszínpad ad otthont többek között a népszerű Bikini, a Republic, a Kispál és a borz és a Kowalsky meg a Vega formációk koncertjének. A Café színpad idén is az elektronikus zene kedvelőinek mekkája lesz, a délutáni programok során pedig a Dumaszínház legkedveltebb stand up comedy-s humoristái szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Szokásos helyszín a rock színpad és a HÖOK sátor, ahol esténként Dévényi Tibi bácsi áll majd a lemezjátszók mögé. A cseh sörfaluban a sör mellett sramlizenével várják majd a vendégeket.

Az idei év az Olimpia jegyében zajlik az EFOTT-on is, a szervezők a látogatóknak különböző bajnokságokon túl előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, ahol – a sport témaköréből – fontos kérdéseket feszegetnek majd a neves előadók és olimpikonok. Várható több Guiness-rekord kísérlet is, mint például a dunaújvárosi Rádió 24 műsorvezetőjének próbálkozása, hogy 102,9 órán keresztül vezesse a műsort.

A Szalki-szigetet több milliós beruházásból felújították, a semmiből egy fesztiválhelyszín került Dunaújváros mellé. Bár most még minden egyetemen javában zajlik a vizsgaidőszak, sokak fejében már ott zakatol a gondolat, hogy másfél hónap múlva a már a sátrat állítja az EFOTT-on, majd sorban áll az első sörért, és magával ragadja a fesztivál feelingje.

Bacsárdi Valéria



2008. jĂşnius 11., szerda 16:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület