CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Balatoni örömzene világsztárokkal

Tavaly hatalmas sikerrel debütált, s adott új értelmet a "balatoni nyár" fogalmának a Sziget Szervezőiroda új fesztiválja, a Balaton Sound. A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabadstrandján. Mindazok, akik tavaly már "belekóstoltak" a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is.

Mindazok, akik tavaly már "belekóstoltak" a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is. A fesztiválok közül kimagaslóan nívós szolgáltatásokat a szervezők idén tovább fejlesztik: igényes éttermek, koktélbárok, kulturált mellékhelyiségek és erre az alkalomra épített utak várják majd a vendégeket. Tovább bővül az egyedi kialakítású programhelyszínek sora is, a színpadokon pedig kuriózumnak számító szupersztárok köszöntik a fesztiválozókat az elektronikus zenei műfajoktól a világzenén át a jazzig. A rendezvényhez a Heineken névadó szponzorként csatlakozott.

Az idei fesztivál sztárfellépője a FATBOY SLIM! Igen, a Heineken Balaton Sound Nagyszínpadán azt a nevet köszönthetjük, aki pár évvel ezelőtt 250.000 strandolónak zenélt Brightonban, azóta pedig évente csupán néhány fellépést vállal el, s csak azokon a helyeken, amelyek valamiért felkeltik az érdeklődését. Szintén a Heineken Nagyszínpad "headlinere" lesz a bristoli MASSIVE ATTACK, míg a koraesti órákban több világsztár is tiszteletét teszi ugyanitt. Nemrég került boltokba a B-52’S új albuma. A világ minden bizonnyal legbulisabb csapata – olyan klasszikus slágerekkel a hátuk mögött, mint a Loveshock, vagy a Flinstones családról készült film címadó dala – először lép fel Magyarországon. Akárcsak a brit GOLDFRAPP duója, akik szintén nemrég jelentették meg, világszerte máris toplistás új albumukat.

A közel ötezer fő befogadására alkalmas Arénéban lép fel ARMIN VAN BUUREN, akit 2007-ben a világ legtekintélyesebb magazinjai az év DJ-jének választottak, valamint DAVID GUETTA, akit ugyancsak a világ elsőszámú kedvencei között jegyeznek.

A vízparti helyszínek – a nap 24 órájában - számos programmal kedveskednek a fesztivál vendégeinek. A 2007-es, betegség miatt elmaradt fellépést az idén pótolja a Café del Mar rezidense, JOSÉ PADILLA, aki tavaly személyesen hívta fel a szervezőket és tett ígéretet az idei visszatérésre.

Élő produkcióval érkezik Németországból a világhírű elektro-house duó, a BOOKA SHADE, és a legjelentősebb fesztiválok aktuális sztárja, M.A.N.D.Y., míg a drum and bass-rajongókat többek között LTJ BUKEM & MC CONRAD, valamint DJ HYPE és DADDY EARL táncoltatja meg a Balaton partján. Sokak örömére az elektronikus zene egyik korszakalkotó figurája, RICHIE HAWTIN a vízparti T-Mobile Terasz vendége lesz. Személyében a detroiti techno és a berlini minimal vonal legnevesebb népszerűsítőjét köszönthetjük Zamárdiban. Ugyanezen a színpadon találkozhatunk az olasz NICOLA CONTÉ-val, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol. A fesztivál vendége lesz Dirk Swartenbroekx, aki STEVE BUSCEMI néven került a köztudatba, s miután már megjárta a montreaux-i jazzfesztivált is, így a Heineken Balaton Sound sem maradhat ki számára. S jön egy orosz-balkán-roma-ska mixtúra Ausztriából, a RUSSKAJA, mely egy igazi koncertzenekar: évi 200 bulit nyom Amszerdamtól Isztambulig.



2008. jĂşnius 17., kedd 08:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület