CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Túl az elsőn
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 2., szerda

Mármint nem fesztiválon, hanem a 16. VOLT első két napján. Mármint a nulladikon és az elsőn. Mármint a kezdeten.

Nulladik nap, 2008. július 1, kedd

Kedden este hatkor megnyitotta kapuit a 16. VOLT fesztivál és fiatalok ezrei árasztották el a soproni Lővér Camping területét. Vagyis a fiatalok egy része elárasztotta, de többeknek bosszúságot jelentett, hogy a tiszteletjegyes adatbázissal apróbb probléma volt, és ezért ezen jegyek kiadását csupán este 10 után kezdték meg, így többen négy órát vártak a szúnyoginvázióban. Ebből is látszik, hogy érdemesebb jegyet és bérletet venni a fesztiválra. A nulladik este amúgy nagy port nem kavart, a sátorállítás fáradalmait egy sör mellett pihenhették ki a fesztiválozók, és akinek még maradt energiája az utazás után, a Veszprém környékén méltán ismert DJ. Enikő által összeállított mixre bulizhatott.

Első nap, 2008. július 2., szerda

Kora délután érkeztünk ki a fesztivál helyszínére, hogy megnézzük az MTV-Headbangers Ball Arenaban fellépő Drawing zenekart, ami soproni srácokból állt össze és hardcore zenét játszanak. A műfajban kevésbé jártas embereknek csak annyit mondanék jellemzésként, hogy "hangos". Fél hattól lépett fel a Nagyszínpadon a Bikini, majd őket követte ugyanitt Roy Paci.

Az este a szokásos "kit hol találunk meg" hangulatban telt, így bejártuk az egész fesztivált, mindehol belehallgattunk mindenféle koncertbe. Így vártunk többek között 45 percet az Anima Sound Systemre, majd megnéztük a Kispál és a Borz koncertet (kis pikantéria a soproni kosárlabdarajongók számára, hogy a pécsi együttes háttérvilágítása zöld-sárga volt, amik ugye a városi csapat színei), és utána az MR2 színpadon a Brains együttes frenetikus d'n'b partyján pörögtünk. Egészen addig, amíg el nem kezdődött a Samsung sátorban a Shantel and Bucovina Club Orkestar koncertje. Az ő nagy slágerük a Disco Partizani, ami teljesen lázba hozta a közönséget, egyszerre ugrált és táncolt mindenki.

A Kistehén Tánczenekar koncertje párhuzamosan futott a Nagyszínpadon lévő Tankcsapda koncerttek, ami elég hosszúra sikeredett: az utolsó akkordok negyed 2 körül hangzottak el. Elég látványosra sikeredett a vége, az összes ismert slágert eljátszották, és volt fénycsóva, meg lángok, egyszóval kitettek magukért. Ellenben kíváncsi lennék, hogy a város lakói mit szóltak a hangos zenéhez, hiszem elméletben éjfélig lehetnének csak koncertek a Nagyszínpadon.

Valcs



2008. július 03., csütörtök 14:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület