CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Gyerekes dolgok felnőtteknek
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 4., péntek

Táncoló emberek késő délelőttől kora hajnalig, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. A VOLT 3. napja.

A VOLT Fesztivál 3. napján is elég erős volt a zenekari felhozatal. A Nagyszínpadon lekéssük az Alvin és a mókusok koncerjét, de a Pannonia All Star Ska Orchestra utolsó számát már elcsípjük. "Hello Gagarin", ordítja a tömeg. A zenekar Manu Chao ismét a világ legnagyobb terroristájának nevezi az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnökét, de - ellentétben a tavalyi szigetes fellépésével - idén a "marihuana illegal" sort nem változtatja meg. De ezekről valószínűleg sok más beszámolóban is olvashatunk majd. Én három koncertet szeretnék kiemelni: a B.E.L.G.A ebben az évben is egy nagyon jó produckióval kápráztatott el minket. Kár, hogy a színpad nem volt elég nagy számukra. Mármint a sátor - a koncertről nagyon sokan kinn ragadtak. A másik együttes a Kowalsky meg a Vega, akik a visszatapsolás után vállalták, hogy egy nagyon lassú számot játszanak el, és megmutatják, milyen októberben leverten sétálni Budapesten. Az est egyik fő produkciója azonban minden kétséget kizárólag a Jamie Winchester és Hrutka Róbert nevekkel fémjelzett együttes adta. A lehető legkisebb helyen léptek fel, de a lehető legnagyobb lelkesedéssel.

A délelőtt a gyerekeké volt, akik nagy számban vettek részt - természetesen a szüleikkel együtt - az Alma együttes koncertjén. A VOLT főrendezőkének, Lobenwein Norbertnek a kisfia fényképes All access passal a nyakában is ott táncolt, két éves unokahúgommal együtt.

A Soproni sör támogatásával különböző játékos feladatok zajlanak az egyik színpadon. Az erősebb nem képviselőinek egy kézzel kell sört kitartaniuk, maximum hat dobozt. Amennyit bírnak, annyit nyernek. A hölgyek párosával foghatnak bele ebbe a mutatványba, igaz, közben többször is elhangzik a "Pólót le!" bekiabálás. Az egyik srác le is veszi. Este hat körül van az utolsó játék, a legutolsó résztvevő Bogotából érkezett. Hiába, tényleg világhírű ez a fesztivál.

Ezt a világhírűséget mások is alátámasztják, elég csak az emberek arcát nézni, és a beszélgetők hangját hallgatni. Egész Európából érkeztek a fesztivál résztvevői, hogy táncoljanak, sétáljanak, bungee jumpingoljanak, ismerkedjenek - egyszóval jól érezzék magukat.

Bacsárdi László



2008. jĂşlius 05., szombat 11:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület