CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A térfigyelő rendszer üzemeltetésének tapasztalatai Sopronban

2008. május 21-én térfigyelő rendszert állítottak üzembe Sopronban. Az eddig eltelt időszak tapasztalatait értékelte a Soproni Rendőrkapitányság.

Városunkban hat helyen állítottak rendszerbe térfigyelő kamerákat. Elsőként a Deák teret, majd a GYSEV pályaudvart, illetve a Győri utat és Balfi út-elkerülő út körforgalmát a Fő teret és az Egeredi utat látták el kamerákkal. Az új rendszer már az első tapasztalatok szerint hatékonyan segítette a bűnmegelőző munkát.

Ezen kívül a szabálysértőkkel szemben is sikerült hatékonyabban fellépni. Harminckét esetben a GYSEV személyi pályaudvarnál sikerült a tilosban parkoló járművekkel szemben azonnal intézkedni.

Hét esetben gyanús személyeket sikerült igazoltatni a Deák tér és a GYSEV pályaudvari térfigyelők segítségével, amelynek következtében ezek a személyek, jogkövető magatartást tanúsítottak.

További négy esetben köztisztasági szabálysértést követtek el, amelyet szintén a térfigyelő kamera segítségével sikerült rögzíteni és az odaérkező járőrök azonnal tudtak intézkedni. Számos esetben a közterületi alkoholfogyasztást és egyéb közterületi szabálysértéseket is nyomon lehetett és lehet követni.

A Győri út bevezető szakaszánál illetve a Balfi úti körforgalomnál elhelyezett kamerák segítségével a színesfém tolvajok, és a rendőrség számára egyéb fontos rendszámok azonosítása vált lehetővé.

Az Önkormányzattal történő egyeztetés is pozitív eredménnyel zárult - közölte a Soproni Rendőrkapitányság. Megállapították, hogy a kamerák növelik az emberek biztonságérzetét, javítják a közbiztonságot, ezért a térfigyelő rendszer bővítését tervezik a jövőben.






KKÉ

.



2008. július 25., péntek 18:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület