CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Piknikezzünk augusztus 20-án!

A Páneurópai Piknik 19. évfordulóján hazai, osztrák és német zenekarok adnak koncertet, nem mindannapi helyszíneken: a Várkerület kellős közepén és a Fő téren. A hagyományteremtő szándékkal debütáló Soproni Piknik házigazdája Fodor Tamás polgármester, szervezői pedig azonosak a VOLT Fesztivál házigazdáival. A programok ingyenesen látogathatók.

Piknik a belvárosban

A Páneurópai Piknik 20. évfordulója előtt egy évvel, 2008. augusztus 20-án újabb piknikre vár mindenkit Sopron. A belvárosban, a Várkerületen az úttest közepén felépülő nagyszínpadon és a Fő téren számos zenekar és produkció váltja egymást déltől késő estig. Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője, az esemény főszervezője elmondta: Sopron város vezetőivel egyetértésben úgy gondolják, a történelmi esemény évfordulóját ezentúl egy jókedvű és tartalmas program, egy rendhagyó piknik keretében is érdemes megünnepelni. A szervezők célja, hogy a fesztiválváros egy új, hazai és külföldi turisták számára is vonzó ünneppel gazdagodjon.

A Várkerületen az Árpád utca torkolatában felépülő nagyszínpadon fél 1-kor a közép-kelet európai népzenei alapokon nyugvó, szlovákiai magyar zenészeket tömörítő GHYMES nyitja a Piknik fesztivált. Programjukban a zenekar gyerekműsorából és más dalokból is ízelítőt ad majd. Őket követi az ugyancsak népzenét játszó CSÍK ZENEKAR, amely repertoárjában fontos szerepet kapnak a Kispál és a Borz, a Quimby és a Tankcsapda dalainak igencsak egyedi feldolgozásai is. Népzene után swing és jazz: előbb az országszerte népszerű négyes, a COTTON CLUB SINGERS, majd a Jazz+Az-ból ismertté vált VÁCZI ESZTER csapata, a SZÖRP lép színpadra. Őket követi a hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő nu-roma csapat, az osztrák-cseh-magyar zenészekből álló !DELADAP. A várkerületi programot a BERGENDY TÁNC- ÉS SZALONZENEKAR tolmácsolásában egy igazi utcabál és tűzijáték zárja.

A Soproni Piknik Fő téri programja igazán friss és tartalmas programot ígér. Az MR2 - Petőfi Rádió színpadát 5 órakor a trombitás frontember csapata, a BARABÁS LŐRINC EKLEKTRIC nyitja. Őket követi Németország képviseletében a MARDY GRASS BB., vagyis a New orleans-i fesztiválról elkeresztelt "brass band" - fúvószenekar, amely minden elődjénél átütőbben idézi meg a nyers, recsegős-ropogós blues-jazz hangulatot.

A VOLT Fesztiválon aratott hatalmas siker után újra soproni színpadon idézhetjük meg Szalai Évát a manapság legsikeresebb KAUKÁZUS segítségével, majd egy igazi világsztár érkezik Ausztriából. Az osztrák elektronikus jazz alapokra építkező PAROV STELAR-ról és csapatáról azt tartják, ő az első, aki úgy emelte át a jazzt a táncparkettre, hogy a hallgatóság feledhetetlen élményekkel gazdagodva térhet majd haza 11 órakor a tűzijátékot követően. Táncparkett helyett ezúttal az elragadó hangulatő Fő tér macskakövéről, a Tűztorony árnyékából...

Kiállítás, film, honlap, játszóház

A Soproni Piknikhez kapcsolódóan további programok is várják a soproniakat és a minden bizonnyal nagy számban érkező turistákat. A várkerületi színpad hátterében levetítésre kerül Dr. Kárpáti György erre az alkalomra összeállított filmje, amelyben a húsz évvel ezelőtti Sopron képei elevenednek meg. Sopronban közel 50 helyen egy hónapon át óriásplakátokon elevenedik meg Lobenwein Tamás, a rendszerváltás éveit és a Páneurópai Piknik pillanatait bemutató óriásfotó kiállítása.

Változó forgalmi rend a Várkerületen

A Soproni Piknik megrendezése miatt augusztus 19-én 23 órától 21-én 04 óráig lezárásra kerül a Várkerület a Széchenyi tér és az Ikvahíd közötti szakasza. Ebben az időszakban az Ötvös utca felöl csak balra, a Széchenyi tér irányába lehet kanyarodni.

Részletes információk a rendezvény weboldalán: www.sopronipiknik.hu



2008. augusztus 16., szombat 11:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület