CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Ötödik alkalommal lesz európa-jogi perbeszédverseny

Ötödik alkalommal rendezik meg idén a Miskolci EU Vándorkupa Európa-jogi perbeszédversenyt, melyre április 21-éig még lehet jelentkezni. Az országos szintű verseny célja, hogy a hallgatók és a fiatal gyakorló jogászok egy szituációs szerepjáték segítségével betekintést nyerjenek az európai közösségi jog gyakorlati alkalmazásába.

A kétfordulós versenyre két kategóriában jelentkezhetnek az érdeklődők. Az első kategóriába az Állam- és Jogtudományi Karon tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezhetnek. A második, úgynevezett fiatal jogászok szekciójába pedig posztgraduális képzésben részt vevő, illetve szakvizsga előtt álló jogászok jelentkezését várják - Mivel az ország minden egyeteméről érkeznek versenyzők, és nem csak hallgatók, hanem végzett jogászok is, ez kitűnő lehetőség a tapasztalatgyűjtésre és a személyes kapcsolatok kialakítására - mondta a versenyről dr. Asztalos Zsófia, a tanszék oktatója. - A megmérettetés egyben felkészülési lehetőség is a European Law Moot Court Competition elnevezésű perbeszédversenyre, amelyet minden évben francia és angol nyelven hirdetnek meg, és a világ minden tájáról érkeznek a résztvevők, így ez remek kiugrási esélyt jelent.

Az írásbeli forduló alkalmával megtanulhatják, hogyan kell elkészíteni egy beadványt az Európai Bírósághoz, a szóbeli döntőn pedig azt is, hogyan álljanak ki és védjék meg álláspontjukat egy háromfős bírói testület előtt.

Jelentkezni április 21-éig lehet postai vagy elektronikus úton lehet az Európajogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszéken, a Miskolci Egyetemen, e-mail: eukupa@freemail.hu .

forrás: EduPress



2009. április 09., csütörtök 17:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület