CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Sokakat vonzott a vidám szezonnyitó majális a Tómalmon

A Városi Fúvószenekar és a Mazsorettek közös vidám bevonulása és műsora adta meg az alaphangulatát a Tómalomnál tartott szezonnyitó majálisnak, amelyen kicsik és nagyok együtt örültek a szép környezetnek, a jó időnek és a vidám együttlétnek.

A gyermekeket váró ugrálóvárak és játszótér, a finom ételeket italokat kínáló büfé és jó zene rengeteg érdeklődőt vonzott a környékről, és természetesen a messzebbről érkezett, többnyire kerékpáros túrázókat és természetjárókat is szívesen látták a rendezvényen.


Dr. Simon István, a környék önkormányzati képviselőjeként, a Tómalom-Jánostelep-Sopronkőhida részönkormányzat elnökeként köszöntötte a megjelenteket.


A környéken Sopronnak egy egészen új, gyönyörű kertvárosi része fejlődött ki, csodálatos természeti környezetben, szép ápolt kertekkel, amely igen fejlődő része a városnak, ahol új közösségek alakulnak ki.

Az elkerülő útra, mintegy kelet-nyugati irányba húzódó tengelyre kezd a város felfűződni, ráépülni. Délre a belváros és a Lőverek, északkeletre pedig az új városrészek, – a Virágvölgy, a Tómalom környéke, az Aranyhegy, – fekszenek, egy fiatalos, dinamikusan fejlődő kertvárosias jellegű, igen szép helyként.


- Az új városrészben az újonnan ideköltözött embereknek igényük van arra, hogy új közösségeket alakítsanak ki, egymást megismerjék. Ezt a célt szolgálták a részönkormányzat által szervezett, immár hagyományosnak nevezhető közösségi eseményei, az utcabálok, a gyermeknapi rendezvények, és a szezonnyitó mulatságok. A helyi közösségek, felnőttek és gyermekek itt egymással találkozhatnak, megismerkedhetnek, beszélgethetnek, közösen időt tölthetnek el. Ügyes-bajos dolgaikban is előrelépést tehetnek, ha egymást közelebbről megismerik. Családi programnak is kiváló rendezvény, ahol a legkisebbek és a legidősebbek együtt lehetnek, úgy, hogy mindenki talál magának megfelelő programot – mondta el dr. Simon István a szenzonnyitó majális alkalmával.




(sopron.hu)



2009. május 09., szombat 18:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület