CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

A LEANman Brothers csapat nyerte a Diák Menedzsment Bajnokságot

Idén újra összemérhették vezetési készségeiket a gazdászhallgatók az országos Diák Menedzsment Bajnokság keretein belül.

A verseny során a háromfős diákcsapatok egy-egy virtuális sörgyár irányítását ragadták magukhoz, üzleti szimulációs szoftver segítségével. A játékos módszer révén a hallgatók gyakorlatban is kipróbálhatták magukat vezetőként, alkalmazva az elméleti ismereteiket. A Diák Menedzsment Bajnokság célja, hogy a részt vevő hallgatók készségeinek fejlesztése és ismereteik bővítése révén magabiztosabban, szakmailag felkészültebben lépjenek az üzleti életbe.

A már 13. éve minden tavasszal megrendezett versenyre ez alkalommal 300 csapat nevezett az ország 28 gazdasági felsőoktatási intézményéből. A 900 résztvevő nyolc élő regionális selejtezőn mérkőzött meg egymással, öt vidéki helyszínen és Budapesten. Az eseményen a főbb támogatók is képviseltették magukat, akik figyelemmel kísérték a versenyzők teljesítményét, így a legjobbak gyakornoki programba kerülhetnek, illetve jó ajánlólevéllel pályázhatnak az állásokért.

A döntőbe jutott 21 csapat izgalmas díjakért küzdött a záró eseményen, ahol a szervezők rendkívüli eseményekkel gazdagították a szimulációt, felborítva az addig megszokott feltételeket a képzeletbeli piacon. Például a keresletet erősen átalakította a hideg nyár, valamint a sportesemények: foci vb, téli olimpia és lehetett pályázni a nyári fesztiválsorozat "kizárólagos sörszállítója" címre is. A legjobbakhoz méltóan kiélezett küzdelem zajlott, melynek fokmérője a virtuális sörgyár által termelt profit volt.

A győztes LEANman Brothers csapat a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett és a fődíjakkal távozott, mint iPod Touch, prágai hétvége, siklóernyőzés, karrier tanácsadás.

forrás: EduPress



2009. május 13., szerda 10:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület