CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Soproni sikerek az országos csillagászati vetélkedőkön

A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából meghirdetett országos csillagászati vetélkedők mindegyik kategóriájában szép sikereket értek el soproni diákok.

A legkisebbek (általános iskolák alsó tagozatosai) számára kiírt, "400 éves a távcső" című rajzpályázaton kettős soproni siker született: az első díjat Kótai Péter Áron, a másodikat Török Dániel nyerte el (mindketten a Gárdonyi Iskola első osztályos tanulói). A díjnyertes művekből a tervek szerint hamarosan kiállítást is rendeznek az ország valamely jelentős csillagászati intézményében. A felső tagozatosok a "Kepler", míg a középiskolások a "Galilei Diákvetélkedő" keretein belül mérhették össze csillagászati tudásukat.

Előbbi kategóriában 65, utóbbiban 45 csapat vett részt a három internetes fordulóból álló első szakaszban, Magyarországról és határainkon túlról. A Kepler Vetélkedő döntőjében (ahova a régiónként legjobban teljesítő, összesen kilenc csapatot hívtak be) a Széchenyi Gimnázium "Klingonok666" nevű csapata (Bujtás Gergő Márk, Czuczor Marcell, Treml Júlia) az ötödik helyen végzett. A középiskolások tízes döntőjében a szintén széchenyis, "Skyw4lker911" nevet viselő formáció (Király Tamás, Kovácsvölgyi Dávid, Kuslits Lukács) negyedik helyezést ért el - Kuslits Lukács pedig egyéni teljesítményéért különdíjban (az Élet és Tudomány c. folyóirat egy éves előfizetése) részesült. Mindkét csapat felkészítő tanárai Lang Ágota és Simon György voltak. A Galilei Vetélkedő döntőjét április 24/25-én Kecskeméten, míg a Kepler Vetélkedő döntőjét május 9-én Tatán rendezték - utóbbi keretein belül került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére is.



2009. május 15., péntek 10:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület