CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Comenius projekttalálkozó a Porpáczyban

Mozgalmasan telt a Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központ májusa: csaknem egy héten át lengyel és német diákok és tanárok részvételével a Comenius Egész Életen át tartó Tanulás Iskolai Együttműködések program „Europäische Vielfalt - gemeinsame Wurzeln" projektje keretében folyt a munka az intézmény falai között és azokon túl.


A projekthét a két éven át tartó közös munka egyik állomása. Előzménye volt a porpáczys diákok márciusi utazása Kölnbe , illetve a program folytatódik jövőre is, majd poznan-i találkozóval zárul.
A 28 diák nagy része magyar diákok családjánál, kisebb része a középiskola kollégiumában lakott ezen a héten, a 11 tanár helyi panzióban kapott szállást.
A három ország diákjai a hét során kis csoportokban különböző témákon dolgoztak: filmet készítettek Haydn-ról, divatbemutatót készítettek elő, vízminőséget vizsgáltak és elemeztek, régi mesterségeket próbáltak ki és elkészítettek néhányat a három ország ünnepi ételei közül. A projektmunkák eredményeit a pénteki zárórendezvényen mutatták be - mondta el Wellner Andrea, az intézmény igazgatója.
Amellett, hogy a külföldi diákok és tanárok a tanórák egy részén is részt vettek, kosárlabda bajnokságon mérték össze csapataikat, illetve a Haydn-nal foglalkozó projektcsoport részt vett a Haydn-vetélkedőn is, azért lehetőség nyílt kirándulásokra is. A számos kísérőprogramból különösen nagy tetszést aratott a hegykői fürdőzés, a hajókirándulás a Fertő-tavon, a kismartoni (Eisenstadt) Haydn-emlékhelyek meglátogatása, a divatóra a Handler Szakközépiskolában, a budapesti kirándulás, a fertődi Esterházy-kastély és parkja megtekintése, és a világörökség napra szervezett kerékpártúra.
Folytatás következik a lengyelországi Poznanban, 2010-ben!
(cyberpress.sopron.hu)



2009. május 24., vasárnap 21:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület