CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Soproni Baba-Mama Hét - egy, a jövőt szolgáló rendezvény



Képgaléria

Első alkalommal szerveztek Sopronban Baba-Mama Hetet. Sopron városa és a Védőnői Szolgálat közös célja az, hogy a kismamák, a leendő anyukák a lehető legfelkészültebben várják kisbabáik érkezését. A Lenkey utcai Rendelőintézetben tartott megnyitón dr. Simon István alpolgármester elismerését fejezte ki a szervező szakembereknek az ötletért.

A mai népesedési helyzetben, amelyben nem csak Magyarországon, de egész Európában egyre kevesebb az újszülött, helyes célt tűztek ki a szakemberek azzal, hogy a leendő édesanyák tájékoztatására energiát és időt fordítanak, hiszen ez a jövőben felnövő generációkban térül meg a társadalom számára.

Sopron önkormányzata fontosnak tartja a kisgyermekesek, a családok támogatását, amit az is jelez, hogy elnyerte a Családbarát Önkormányzat címet, azoknak a kedvezményeknek, támogatásoknak köszönhetően, amelyekkel a kisgyermekeseket, a családokat támogatja, ezek között a kismamák autóbusz kedvezménye is szerepel.

Annál is inkább fontos az önkormányzat támogatása, mert a jelenlegi kormányzati politika nem kedvez a családoknak, akiktől megvonja a szocpolt, a gyes-t, gyed-et, családi pótlékot érintő módosításokkal újra megrövidítik a családokat. Mindezen az elhibázott családpolitikán a Fidesz kormányrakerülése setén változtatni fog – szögezte le dr. Simon István, aki azt is elmondta, hogy azon is változtatni kell, hogy a jelenlegi központi normatív támogatás a bölcsődék és az óvodák működtetésére szükséges anyagi források felét sem biztosítják, amit az amúgy is kormányzati elvonásokkal sújtott önkormányzatoknak kell kipótolniuk.

A soproni Baba-Mama Hét szakmai programjában Pozitív családtervezés, felkészülés a várandóságra címmel Rokob Mária védőnő tart előadást. Ezt követően Iliás Diána gyógytornász a szülés utáni intim torna és testmozgás fontosságáról szól, Kamondi Zsuzsanna és Lágler Andrea védőnők a babamasszás rejtelmeibe avatják be a konferencia résztvevőit. Mi történik a kórházban? Szülésről, gyermekágyról címmel Héberné Őri Éva kórházi védőnő, A szoptatás örömei és nehézségei

Varga Györgyné védőnő, Mit kell tudni a korai fejlesztésről?Hová forduljunk, ha a baba fejlődése elmarad valamiben? Címmel pedig, Némethné Nagy Mária - gyógypedagógus, játékterapeuta tart előadást.

Az előadások sorát dr. Erdélyi Miklós a soproni Mentőállomás vezetőjének a csecsemőkorban tapasztalható vészhelyzetek témakörben tartott előadása zárja. Az előadások alatt játszósarok várja a legkisebbeket és gyermekfelügyelet is igénybe vehető.

A rendezvény helyszínén a városi csecsemőgondozási versenyen résztvevő diákok plakátjaiból kiállítást is rendeztek.
(sopron.hu)



2009. május 25., hétfő 21:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület