CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Állami az út, mégis a soproniak fizetik több mint a felét



Képriport
A kormány valójában nem adott, hanem elvett a soproniaktól 65 millió forintot. A soproniakkal fizetteti ki azt, ami az ő feladata lenne, ugyanis állami fenntartású úton épül a Virágvölgyi csomópont körforgalma, így annak létesítése is állami feladat lenne.

A soproni önkormányzat ebben a ciklusban nagyon sok pályázatot készített elő, írt meg és adott be, és szép számú pályázat nyertesnek is bizonyult.

Azonban a nyertes pályázatok, eddig lényegében csak ígéretek maradtak, miután még támogatási szerződést is alig írtak alá a megnyert pályázatokra – jelentette ki dr. Simon István azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet dr. Fodor Tamás polgármesterrel közösen tartottak a Virágvölgy- Bécsi utcai-elkerülő úti csomópontban épülő körforgalom helyszínén.

- A szinte klasszikussá vált mondás érvényesül Sopron esetében is: hogy ezek a pénzek csak Bajnai Gordon számítógépében léteznek, és nem a valóságban. Annak ellenére, hogy a kormányzati propagandán mindenki átlát, a kormányzat még próbálkozik …- fogalmazott dr. Simon István.

Sopron alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy legutóbb éppen ezen a helyszínen arról szóltak szocialisták, hogy mennyi kormányzati pénzt adtak Sopronnak, és például a nevezett körforgalom is így épül.

20090525korforgalom01c.jpg

- Az út az állam tulajdona, azt az államnak, a kormánynak kell fenntartani, fejleszteni, tehát, a körforgalom építését – ezt a közlekedés-biztonsági fejlesztést is – teljes egészében a kormánynak kellett volna finanszíroznia - mutatott rá Sopron alpolgármestere.

Hozzátette: ,,Ezzel ellentétben még a felét sem finanszírozzák, ezért abból a célból, hogy az emberek ne szenvedjenek balesetet, Sopron városa kénytelen a körforgalomnak több, mint a felét kifizetni. A kormány 59,8 millió forintot szán a fejlesztésre, míg a soproniaknak 65 millió forintot kell hozzáadniuk a maguk pénzéből."

- Tehát, a kormány nem adott, hanem elvett a soproniaktól 65 millió forintot. A soproniakkal fizetteti ki azt, ami az ő feladata lenne – mutatott rá dr. Simon István, aki hozzátette:

- Arcpirítónak tartja a soproni Fidesz-KDNP-s városvezetés, hogy kormányzati sikerként próbálják a szocialisták ezt beállítani, és azt a tényt, hogy elvesznek, úgy beállítani, mintha adtak volna.

- Az öszödi beszéd óta, azonban már semmin sem csodálkozunk – vonta le a következtetést Sopron alpolgármestere.





Fodor Tamás polgármester hozzátette: az a kormányzati állítás sem állja meg igazán a helyét, hogy Sopron 18 milliárd forint pályázati pénzforráshoz jutott.


Ebben az összegben az Ispa-program 4,5 milliárd forintját is beleértik, noha az nem ennek a kormányzati ciklusnak a pályázati forrásából való. Az egyetem által nyert pénzekkel sem Sopron gazdálkodhat, az oktatási és kutatási célokat szolgál.

BTÉ



2009. május 25., hétfő 21:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület