CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Emésztőszervi betegségek – ma- tudományos konferencia és képzés Sopronban

A magas színvonalú szakmai tudományos konferencia egyben akkreditált képzés is, ezért az előadásokat követően tesztvizsgára is sor került.

Képriport

Emésztőszervi betegségek – ma címmel rendez a soproni Erzsébet Kórház I. Belgyógyászat - Gasztroenterológiai Osztálya tudományos konferenciát Sopronban. A Gasztroenterológiai Osztály megnyitása alkalmából a Hotel Lővérben tartott mai megnyitóján a város nevében dr. Simon István alpolgármester is köszöntötte a szakma képviselőit.

A tudományos tanácskozást megelőzően Prof. Dr. Tulassay Zsolt és Prof. Dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet kórház főigazgató főorvosa is köszöntötte a szakma jeles képviselőit.

A ellátás folyamatosan fejlődik Sopronban – hangzott el a tanácskozás bevezetőjében. Jelentősen javult az eszközpark a kórházban – derült ki dr. Patai Árpád részletes beszámolójából, amelynek során időrendi sorrendben ismertette a szakterület fejlődésének soproni történetét, ugyanakkor dr. Patai Árpád szerint: szerencsés az a város, ahol az alpolgármester maga is orvos.


Dr. Simon István alpolgármester köszönetet mondott a szervezőknek a programért, és azért, hogy Sopront választották a konferencia helyszínéül, ami szerencsés és bölcs választás volt, tekintettel a város és környéke természeti értékeire, műemléki és épített környezetére.
Külön köszönetet mondott Sopron alpolgármestere az egészségügyi szakembereknek, akik a mai magyar egészségügy nehéz körülményei ellenére is helyt állnak az emberek egészségének szolgálatában.


A konferencia egyben akkreditált képzés is, ezért az előadásokat követően tesztvizsgára is sor kerül.


A szakmai program során elhangzó előadások: Prof. Dr. Tulassay Zsolt akadémikus (Budapest): Gasztroenterológia – ma, Prof. Dr. Döbrönte Zoltán Ph.D. (Szombathely):
Gyomorsavhatással összefüggő kórképek – ma, Prof. Dr. Nemesánszky Elemér Ph.D. (Budapest): Hepatológia ma Magyarországon. És Sopronban?, Dr. Lakatos László Ph.D. (Veszprém): Colorectalis carcinoma - ma, a belgyógyász szemével.
A délután folytatódó tudományos program keretében a következő eladások lesznek: Dr. Rakos Gyula (Sopron): Colorectalis carcinoma - ma, a sebész szemével, Dr. Hoffer Krisztina, Prof. Dr. Baranyai Tibor Ph.D, Dr. Bodrogi Nándor (Sopron): MRCP- ma, Dr. Patai Árpád (Sopron): Endoszkópos epeúti beavatkozások – ma, Dr. Stöckert Anna (Sopron:) Felső gasztrointesztinális vérzés kezelése – ma.


A sopron.hu Képriportja



2009. május 29., péntek 13:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület