CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. oktĂłber 26., szombat, Dömötör napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Örüljünk a győzelemnek

EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - JEZICA LJUBLJANA 67:55 (37:25)


Hosszú szünet után került sor ismét fontos kosárlabda mérkőzésre Sopronban. Ez a mérkőzés azoknak a véleményét igazolta, akik azt mondják, hogy nem tesz jót a hosszú szünet a bajnokságokban. A lányok idegenül mozogtak a pályán, mind védekezésben, mind támadásban sok hibát vétettek és csak a szerény képességekkel rendelkező ellenfél tette lehetővé így is a győzelmet. Voltak azért örvendetes eseményei is a találkozónak. Eördögh végre kezdi azt a formáját mutatni, amelyiket korábban megszoktunk, nevezetesen, hogy aktívan vesz részt a játékban és ami a lényeges, hogy eredményesen is. A másik üde színfolt Poto, aki időről időre szemfülességével meglepi a nézőket. Tegnap este is három alkalommal leszedte a támadó palánk alatti pattanó labdát a nála 30 cm-el magasabb centerek elől. Ezt az átlagnál jobb reakció idejének, gyorsaságának köszönhetően tudja megtenni. Jól lát a pályán, kiszolgálja társait és ha egyedül hagyják, be is tudja dobni a labdát a hárompontos vonal mögül.

Az első félidőben addig volt izgalmas a mérkőzés, amíg Potoék el nem húztak ellenfelüktől. Ezután a feltűnően csendesen nézelődő publikum akkor hördült fel, amikor az ellenfél három pontos kosarakat dobott. Sajnos, a védekezés nem volt megbízható, a figyelem kihagyott és ezt mindig kihasználta a Ljubljana. A palánkok alatt sem vitézkedtek a centereink és feltűnő volt, hogy a válogatottat is megjárt Béres és Donkó haloványan teljesített. Egy-két gyors indításból sikerült kosarat elérni, így a megnyugtató 12 pontos különbség kialakult a félidőre.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, nem tudott elhúzni a hazai együttes, sőt a befejezés előtt négy perccel öt pontra csökkent a különbség. Ennek az volt az előzménye, hogy a teljes csapatot lecserélte az edző, de a cserék sem tudtak ma este megfelelni a szerény elvárásoknak sem. Szerencsére Mandic ebben a helyzetben magára talált és pontjaival ismét 12 pontra nőtt az előny. Ezzel megmaradt a lehetőség, hogy ha jövő héten a Wuppertal ellen is győz a GYSEV-RINGA, akkor az EUROLIGA-ban csoportjában az első négy közé kerül, ami szép fegyvertény lenne. Szurkolunk, hogy sikerüljön.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: POTO 6/3, Mandic 13/3, EÖRDÖGH 17/3, Vilipic 8, Béres 8, Donkó 5/3, Dénes 3/3, Hollósy 5, Radnóty 2.

Tvordy György



1999. december 10., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület