CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

300 millióval támogatják a szakiskolai tanulók külföldi gyakorlatát

Mintegy 300 millió forintos forrást különített el szakiskolai tanulók külföldi szakmai gyakorlatának megvalósítására az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Tempus Közalapítvány kezdeményezésére.

A Szakiskolai Fejlesztési Program első, illetve második szakaszában részt vevő iskolák tanulói így legalább 3 és legfeljebb 39 hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt.

A komplex program magában foglalja a munkavégzést és képzést jelentő külföldi szakmai gyakorlatot, a kiutazó tanulók nyelvi, szakmai, interkulturális és lélektani felkészítését, valamint a szakmai gyakorlat értékelését és a tapasztalatok feldolgozását, terjesztését. A lehetőség a Szakiskolai Fejlesztési Program I. vagy II. körében részt vevő, 9-13. évfolyamos vagy a 13. évfolyamot a gyakorlat kezdete előtt legfeljebb hat hónappal elvégzett tanulók számára nyitott. A program szervezői szerint azonban célszerű a gyakorlatot a magasabb évfolyamok tanulói számára szervezni. A programra Szakiskolai Fejlesztési Program I. vagy II. körében részt vevő szakiskolák mellett pályázhatnak kamarák, munkaadói és munkavállalói szervezetek, kis- és középvállalkozások, a szakképzésben érintett szakmai szervezetek és non-profit szervezetek, valamint települési önkormányzatok. Emellett lehetőség van úgynevezett közvetítő intézmények részvételére is, melyek a gyakorlati helyeket kínáló cégek felkutatásában, a diákok felkészítésében, illetve a gyakorlat megszervezésében nyújthatnak segítséget. A program által támogatott szakmai gyakorlatok az Európai Unió tagországaiban, Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben, valamint Törökországban, Horvátországban és Svájcban található cégeknél, vállalatoknál valósulhatnak meg.

(EduPress)



2009. jĂşnius 23., kedd 08:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület