CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Jó reggelt, VOLT Fesztivál!
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 1., szerda

Június 30-án este 18 órakor elindult a "Mindenütt jó, de legjobb SOPRON!" projekt idei felvonása. A fesztiválozók már kedden este megérkeztek a soproni Lővér Campingbe, és az előző napok heves esőzései után még nedves, sáros földön felállították a sátrakat. Sokan gumicsizmával is felszerelkeztek, de a szúnyogriasztó is hasznos kellék lehet majd az idei VOLT-on.

Mint minden évben, most is egy felderítő körúttal kezdtük a fesztivált. A pálinkaháznál kérésemre ("Szia! Kérnék két mézes ágyas meggyet!") ezúttal kérés volt a válasz ("Szia! Én meg kérnék egy személyit!"), tehát látszik, hogy szigorodtak a játékszabályok. Mindenhol adnak blokkot és inkább ellenőrzik, hogy elmúlt-e már 18 éves a vendég. Kíváncsi vagyok, hogy majd a későbbi napokon, a nagy tömegben ezt hogyan fogják csinálni. Az árak emelkedtek: egy korsó sör 350 Ft, a Soproni újdonsága a Szőke Ciklon csak 280 Ft, de egy korsó csak 4 dl (a dobozos verziók 490 Ft-ba kerülnek); a pálinka 650-800 Ft között van, pizzaszelet 500 Ft, kenyérlángos 600 Ft.

A színpadok és egyéb helyszínek elrendezése is megváltozott kicsit idén - pozitívan. Nyitott lett ugyanis a Samsung Mobile Aréna, és a Dumaszínházosoknak helyet adó Szőke Ciklon Söréna is, így nem kell nyomorogni a stand up comedy kedvelőinek. Újdonság még az "élő óriás csocsó", de a kalandvágyók próbára tehetik izmaikat és tudásukat is az OTP Bizalom Parkban ill. az Old Spice Agent Academy-n, ahol mindenféle próbatétel után ügynökké avatnak bennünket.

Még pont időben érkeztünk, hogy bepillanthassunk a kellemes árnyékból a hupikék törpikéknek öltözött Bëlga koncertjére a Nagy színpadon.

Barátaink invitálására ezután az Anselmo Crew fellépése mentünk el, akik nagyon táncolós zenét toltak és a rekkenő meleg ellenére sokan ropták rá.

Ezután folyamatosan érkeztek a haverok, barátok, ismerősök, akik közül sokakat már régen nem láttam, így jó volt ismét találkozni. Ez is a nagyon jó a VOLT-ban: biztos lehetsz benne, hogy találsz ismerősöket.

A Nagyszínpadon fellépő 30Y koncertje után az MTV-Pop Rock Arénába masíroztunk át, ahol az Eddát csordulásig megtelt nézőtér várta. Mi azért még befértünk, és együtt énekeltük a jól ismert számok szövegeit Pataki Attiláékkal.

A Franz Ferdinand koncert után a Samsung Arénában elcsíptük még a Kistehén Tánczenekar fellépésének a végét, vagyis informátoraink szerint az már a második visszatapsolás volt.

Éjféltől az elektronikus zene vette át a főszerepet. A Sopronban már ismert Microforms-os srácok megint megmutatták: remek dj-ket hoztak el nekünk, köztük Angliából a Chase and Status formációt is. Bár információim szerint csak egyikük volt ott, de a zenére nem lehetett panasz. Az est zárásaként az Unicum sátorban pörögtünk még egyet, amely ígéretes helyszínnek tűnik a következő napokra.

-bv-



2009. július 02., csütörtök 09:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület