CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Három fiatal utazhat a mexikói földrajzi világversenyre

Három magyar diák kiemelkedő tudásának köszönhetően nyerte el a jogot arra, hogy részt vehessen a kétévente megrendezett IX. National Geographic Földrajzi Világversenyen, melynek ez alkalommal Mexikóváros ad otthont július 11. és 16. között.

A nemzetközi verseny mezőnyében 18 ország csapata méri össze tudását két fordulóban természeti, gazdasági és kuturális földrajz területén. A magyar csapat tagjai a Lóczy Lajos Országos Földrajzi Tanulmányi Verseny legjobbjai közül kerültek ki.

A 9. évfolyamon 1. helyezett Lövei Tímea, az egri Neumann János Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium tanulója, a 2. helyezett Németh István, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulója és a 3. Kiss Balázs, a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója alkotják nemzeti válogatottunkat. A magyar csapat kísérő tanára Dr. Tócsányi András, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense. A nemzetközi verseny mezőnyében 18 ország csapata méri össze tudását két fordulóban természeti, gazdasági és kuturális földrajz területén. A 2007-es világbajnok Mexikó az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Bulgária, Csehország, Ghána, India, Kanada, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Nigéria, Oroszország, Románia, Szlovákia és Tajvan csapatai ellen próbálja megvédeni világbajnoki címét.

A versenyprogramok mellett a diákok Mexikóváros történelmi nevezetességeit fedezik fel, melyek között a világ egyik legnagyobb városi parkja, a Chapultepec Park közelében található múzeumok is szerepelnek. A nemzetközi verseny döntőjére július 15-én kerül sor az Nemzeti Antropológiai Múzeumban, ahol az elődöntő három legeredményesebb nemzeti csapata versenyez a bajnoki címért. Kvízjátékszerű, ámde igencsak nehéz kérdéssor vár rájuk a döntőben, amelyet Alex Trebek, az amerikai "Jeopardy!" show kvízmestere vezet. A National Geographic Society szervezte nemzetközi verseny idei fő szponzora a Telmex Foundation.

(EduPress)



2009. július 03., péntek 12:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület