CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Fesztiválozóknak álcáztuk magunkat
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 3., péntek

Előző nap azt írtuk, reménykedünk a jó folytatásban. Nem csalódtunk.

Reggel 9-kor megérkeztek barátaink Budapestről, és a városban tett kis kirándulás után már délben a VOLT-ra hangolódtunk. 14:30-ra fel is mentünk Dumaszínházra, ahol ezúttal Kovács András Péter aka. KAP nevettette a nagyérdeműt. Jó dolog a nyitott helyszín, mert sokan elférnek, de értetlenül álltunk a tény előtt, hogy a Nagyszínpadon közben hangoltak, illetve más sátraknál sem halkították le egy kicsit a zenét, így komoly összpontosítást igényelt, hogy minden poént meghalljunk. Persze KAP feltalálta magát, és "válaszolgatott" a Nagyszínpadon hangolóknak ill. egy kis karaoke-t is bemutatott a közönségnek.

A Trabantok szépen alakultak, bár előzetes elképzelésünk – miszerint szétverik majd őket vagy ráépítenek valamit – nem igazolódtak. A Nagy Trabant-átalakítás keretében csodaszép színeket és aranyos figurákat kaptak a kicsi kocsik.
Lelkes barátaink bevették magukat az Ügynökképzőbe, ahonnan teljesen felszerelkezve – műbajusszal, napszemüveggel, fegyvertáskába betárazott Old Spice spray-vel – tértek vissza hozzánk. Sajnos az OTP Bizalom Parkba már nem jutottak be: előre le volt foglalva már az összes hely. Már szombatra is.

Sokakon látszott már a 3. napi fáradtság, még mi is visszamentünk a városba az esti programok előtt, egy kis extra pihenő reményében.

Az esti programot a Nagyszínpadon nyitottuk a Freestylers fellépésével, majd az MR2-MOL színpadra látogattunk el, ahol Kiscsillag koncertre vártak éppen a fesztiválozók. Sopronban külön kis pikantériája van ennek az együttesnek, hiszen ebben a zenekarban érdekelt Rátgéber László is, aki a kosárlabdavilágban ismert, különösen mint a soproni lányok nagy ellenfele, a Mizo-Pécs volt edzőjeként. A Fishing on Orfű című szám alatt nagyon vártuk – de nem jelent meg.

A pénteki nap volt talán az egyetlen, ahol nem volt olyan koncert, ami különösebben érdekelt volna, ezért sodródtunk. A Coke Club színpadon és az Unicumnál őrületes "zúzás" ment, hajnalig roptuk a táncot. Közben kis kitérő Tankcsapda koncertre, akik idén az egyetlen magyar csapat, akik "főidőben" kaptak helyet a Nagyszínpad mellett. Megjegyzem: megérdemelten, mindenki elégedett volt.

Már csak egy nap maradt... Csak a Sopron! Hajrá VOLT-Fesztivál!

-bv-



2009. jĂşlius 04., szombat 12:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület