CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Tüzes szél a VOLT földjén
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 4., szombat

Szombat, a VOLT Fesztivál utolsó napja. Erőnk utolsó bedobásával ott vagyunk az idei VOLT egyik legjobb koncertjén. S nem Marilyn Manson halálhörgése az.

Hanem az Eart, Wind and Fire, mégha nem is az eredeti együttes érkezik. De ne siessünk annyira előre. A nap lassan indul, elvégre fel kell készülni a VOLT utolsó napjára. A délelőtti programról lecsúszunk, s a kora délutáni kiérkezés sem tökéletes (sajnos lemaradok a délutáni Kiss Ádám féle dumaszínházról, a Momentán társulat színházi előadásáról és arról is, ahogyan a quimbys Kiss Tiborral beszélget Bakács Tibor Settenkedő valamint Marton László Távolodó).


Menetrendszerinti járat visz fel a fesztivál helyszínére

A Nagyszínpadon este pont lemaradunk Péterfy Boriról, de helyette láthatjuk Al McKay és zenekarának fellépését. A New Orleans-i születésű gitáros, aki pályafutása elején többek között Sammy Davis Jr. zenekarában vagy az Ike and Tina Turner Revue-ben játszott, 1973 és 1981 között megtapasztalhatta, milyen érzés a világ leghíresebb funkzenekarává válni az Earth Wind and Fire-rel. Most, fehér ruhájukban kiállva a soproni színpadra a zenekar legjobb számaiból válogatnak.


Pesti ismerősök


Earth, Wind and Fire Experience

A koncert után, de még Quimby előtt az egyik sátorban újabb bizonyítékot látok arra, hogy a az alkohol behozatalának tilalmára vonatkozó házirendi pontot nem annyira könnyű betartatni. Újdonsült szlovák és lengyel ismerőseinkkel - elvégre a VOLT is, mint minden fesztivál, a zenei programok mellett az ismerkedésről szól - készülődünk vissza a Nagyszínpadhoz.


Sör minden korcsoportnak

Marilyn Mansoné az utolsó koncert. Nagyon sok ember van kinn... rengeteg. Fekete ruha, fekete haj, fekete emberek, messziről el sem lehet dönteni, hogy melyik a fiú és a lány. Mégis, egy tíz percig tudom csak hallgatni a hörgést, majd továbbállok. Kedvenc sörpultunknál összefutok az ismerőseimmel - ők sem bírták sokáig. Emiatt volt az a nagy felhajtás, az egyházi virrasztás a résztvevők lelki üdvéért? - kérdezik csodálkozva az emberek.


Koncert

A következő két órában sorra látogatom a különböző színpadokat. A szombatonként a siófoki Spagettiben fellépő Blokk együttes idén is itt van a fesztiválon, hagyományosan jó zenét játszva. Pannonia Allstar Ska Orcherstra, Zagar, Kowalsky meg a Vega, Neo – csupa különböző stílus, mégis jó érzés kicsit belehallgatni és táncolni. Pár héttel ezelőtt voltam Budapesten a Brains koncertjén, és most is vonz a drum'n'bass zenéjük. Magányos bolyongásom ekkor ér véget, sok ismerősömmel itt futok össze.


Csak dob és basszus

Bacsárdi László



2009. július 05., vasárnap 12:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület