CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kertészek és kertbarátok


A továbbképzés több mint 50 résztvevője Sopron és Fertőd környékén a Fertő-parti kistermelők hagyományos zöldségféléket termő kertjeit is megtekinti, továbbá soproni szakemberek a növényvédelemről, a szőlőtermesztésről és borkészítésről is tartanak előadást a csaknem ötven résztvevőnek.

képek Képgaléria

Kertészkedj, művelődj, barátkozz, védd a természetet, és fogyassz magyar termékeket!: ez a jelszava a soproni kertészeknek és kertbarátoknak - tudtuk meg a A Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének háromnapos vezető továbbképzésén, amelyet Sopronban tartanak.

A kertbarátok munkájának is köszönhetően Sopronban és a város környékén egy olyan övezet alakult ki, ami bizonyos tekintetben zöldterület, üdülésre alkalmat adó hely is, és mindezek mellett a kistermelőknek is lehetőséget nyújt arra, hogy ott zöldséget, gyümölcsöt termeljenek, akár a piacon való értékesítés céljából.

- A Sopron-Fertőd kisrégióban a piacok kedveltek a lakosság körében, a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek szeretnek a piacon vásárolni, ami azt is jelenti, hogy becsülik és hűek a magyar termékekhez. Ez fontos a mai Magyarországon.- mondta Balogh Gyula, a Soproni Kertészek és Kertbarátok elnöke a tanácskozás megnyitóján.

20090709kertbcikk02.jpg

A továbbképzés több mint 50 résztvevője Sopron és Fertőd környékén a Fertő-parti kistermelők hagyományos zöldségféléket termő kertjeit is megtekinti, felidézve azokat az időket, amikor a második világháború előtti időszakban az ausztriai környező városokba a Sopron és Fertőd környéki termelők szállították a zöldséget, gyümölcsöt.

Az előadások között lesz a növényvédelemmel foglalkozó, a soproni mikroklímát bemutató, továbbá a borvidékre jellemző szőlőtermesztés és borkészítés is témája lesz a továbbképzésre.

A környék természeti és épített értékeinek megtekintése, a hagyományokkal való helyszíni ismerkedés is gazdagítja a programot.

20090709kertbcikk03.jpg

Az eseményt, annak fővédnökeként dr. Simon István alpolgármester köszöntötte, aki a környékbeli látnivalókat ajánlotta az ország minden részéből érkezetteknek, és azt, hogy a környékbeli szakmai és szabadidős program során feltöltődjenek a további munkához, amely igen fontos a közösség számára.

20090709kertbcikk04.jpg

A Kertészek és Kertbarátos Országos Szövetségének elnöke, dr. Szent-Miklóssy Ferenc a rendezvény céljait ismertette, kiemelve az elméleti és a gyakorlati tapasztalatszerzés fontosságát.

20090709kertbcikk06.jpg

A megnyitón több elismerést is átadtak mindazoknak, akik a Kertészek és Kertbarátok soproni szervezetének munkáját támogatják, így dr. Simon István alpolgármestert is elismerésben részesítette a civil szervezet, nem csak tevékenységük támogatásáért, hanem mindazért, amit a Virágvölgy fejlesztéséért is tett.

A kertészek rendezvényén a saját terméseikből összeállított kiállítás is várja az érdeklődőket.

20090709kertbcikk01.jpg

B. Tóth Éva



2009. július 09., csütörtök 20:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület