CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Legyen újra cool a tudomány a Hegyalján!

A Tudományos Hasznos Emberi Program szervezői célul tűzték ki, hogy Magyarországon újra népszerű legyen tudományos pályára lépni. Hol lehet a legjobban a fiatalokhoz szólni, ha nem egy fesztiválon? Ezért lett a Hegyalja fesztivál a THE Roadshow egyik állomása szombat délután.

A tizedik Hegyalja fesztiválon nem csak a bulizásnak, hanem a tudományoknak is helye volt. A THE, azaz a Tudományos Hasznos Emberi tudománynépszerűsítő program keretein belül. Szombaton délután, érdekes előadást láthattak a fesztiválozó fiatalok az E- misszió sátorban. Egy rendhagyó, kísérletekkel teli, felszabadult hangulatú fizikaórán vehetett részt a fiatalság mellőzve minden szigort és osztályzást.

Az előadás nem csak azoknak volt érdekes, akik érdeklődnek a fizika és a természettudományok iránt. Mindenkinek szólt, amit az is mutat, hogy az előadás nagyon sok érdeklődőt vonzott. Sajnálatos módon a szombati viharjelzés félbeszakította a bemutatót, így a nézők nem láthatták végig a kísérleteket. Ez még egy okkal több, hogy a THE Roadshow következő helyszínét felkeresve mindenki megnézhesse a fizika óra végét.

Érdemes tudni a THE Program által kiírt pályázatról is. Legyen újra cool a tudomány! Te hogyan népszerűsítenéd a tudományokat? A kiírók öt kategóriában várják ötleteiteket, hogyan népszerűsítenéd a tudományokat, úgy, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsd. Teheted ezt TV műsorral, kisfilmmel, rádióműsorral, interneten, rendezvénnyel, a sajtón keresztül, vagy egyéb kreatív eszközökkel. A nyertes természetesen nem marad jutalom nélkül, és nem utolsó sorban ötletét megvalósítják a THE Program keretein belül. Bővebb információkért keressétek fel a www.the-online.hu oldalt, és pályázzatok!



2009. jĂşlius 21., kedd 22:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület