CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Ma állapítják meg a ponthatárokat

Csütörtökön húzzák meg a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, a héten tehát eldől, kit hova vesznek fel. Idén 127 249 felvételiző várja az elbírálást, közülük 17 ezren mesterképzésre adták be első helyen jelentkezésüket.

A ponthatárok július 23-án este már elérhetőek lesznek a Felvi oldalán, de azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat, sms-ben is értesítést kapnak a felvételi döntésről.

Július 23-án, csütörtökön az immár hagyománnyá vált Pont Ott Partin, a Millenáris Parkban hirdetik ki a felvételi ponthatárokat. Előreláthatólag nyolc órától az óriáskivetítőn folyamatosan mutatják majd, hogy melyik szakra hány ponttal lehet bekerülni. Ezzel azonos időben az Educatio Kht. elkezdi kiküldeni az sms értesítéseket az erre engedélyt adó felvételizőknek, illetve a Felvi oldalán folyamatosan elérhetőek lesznek a ponthatárok, amelyeket a Millenáris Parkba telepített számítógépek segítségével meg tudnak nézni a felvételizők.

A rendezvényen egy fórumbeszélgetésre is sor kerül, amelyen az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. - OFIK mellett az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia és a Diákhitel Központ képviselői beszélgetnek a felvételizőket érintő legfontosabb kérdésekről, így a ponthatárok alakulásáról, az ösztöndíj-lehetőségekről, a hallgatói juttatásokról, a diplomák piacképességéről.

Emellett ingyenes koncerteken ünnepelhetnek a sikeres felvételit teljesítő fiatalok, akik pedig elégedetlenek az eredménnyel, az intézmények standjainál érdeklődhetnek a pótfelvételi lehetőségekről.

Idén 127 249-en jelentkeztek a felsőoktatásba, ebből alapképzésre 90.600-an, egységes osztatlan képzésre 10.200-an, felsőfokú szakképzésre 6.500-an nyújtottak be kérelmet. Mesterképzésre első helyen 17 ezren jelentkeztek.

Az államilag támogatott keretszám a 2009/2010-es tanévben az alap, egységes osztatlan képzésre és a felsőfokú szakképzésre 56 ezer, mesterképzésre további 21.700 helyet különített el a tárca.

(EduPress)



2009. július 23., csütörtök 09:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület