CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Újabb sikeres pályázat

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a Sopron térségi települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációjára több, mint 2,6 milliárd forintos támogatást nyert – ezt ma Mágel Ágost, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) a a soproni városházán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.


Az uniós és központi források mellé a társulásnak mindössze 7 millió forintos önrészt kell biztosítania a tevékenység megvalósításához. A projekt során 13 db lerakó - köztük a soproni Harkai úti- kerül rekultiválásra – mondta el a képviselő.


A részletekről szólva Mágel Ágost kifejtette: a rekultiváció felületszigeteléssel, felső zárással kerül megvalósításra a Fertőd a, a fertőendrédi, a kapuvári, a nagycenki, a soproni (Harkai úti), a pusztacsaládi, és a sopronkövesdi területeken.

A hulladék felszedése, a szennyezett talaj elszállítása és a terület rendezése valósul meg a Fertőd B, a Fertőd-C, a Fertőd E, a fertőújlak-sarródi, a répceszemerei és a sarródi területeken. Mind a 13 lerakó esetében biológiai rekultiváció is lesz, így az érintett területek nagymértékben hozzájárulhatnak a roncsolt táj eltüntetéséhez, a természetes élettér helyreállításához.


- Az előttünk álló időszak legfontosabb feladata lesz, hogy a közreműködő szervezettel mihamarabb megkössük a támogatási szerződést, hogy ezt követően a közbeszerzés útján kiválasztott kivitelező a rekultivációs munkákat elkezdhesse – tájékoztatott Mágel Ágost, aki kérdésre válaszolva elmondta: a Harkai úti lerakóra, mint a legnagyobb területű rekultiválandó területre jut arányosan a legnagyobb összeg, a munkát 2010 végére kell befejezni.

A környékbeli városok közül Sopronnak kerül a legkevesebbe

A sajtótájékoztatón egy, a hulladékszállításhoz kapcsolódó információ is elhangzott. A tájékoztató adatok szerint a 110 literes hulladékgyűjtő edény elszállítása a környékbeli városok közül Sopron számára a legkedvezőbb.

Részletesen ez az alábbiak szerint alakul:
Sopron: 335+ÁFA
Győr: 396+ÁFA
Mosonmagyaróvár: 370+ÁFA
Sárvár: 429+ÁFA

BTÉ



2009. július 31., péntek 13:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület