CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Átadták a felújított Ady Endre utat


Sopron városvezetése, dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek ma átadták a felújított Ady Endre utat a soproniaknak. Az eseményen az önkormányzat Fidesz-KDNP képviselői között az átadáson részt vett Rádonyi László és dr. Varga Mária, a felújított úthoz tartozó két körzet önkormányzati képviselője. A soproni önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta az útfelújítást.

Dr. Fodor Tamás polgármester az átadás alkalmával elmondta: Az önkormányzat jelentős útfelújítási programot indított, melynek eredményeképpen még az idén több útszakasz megújul, vagy az elmúlt időszakban megújult.

20090804adyendreutca06m.jpg

Régóta a soproniak képzeletbeli kívánságlistájának elején szerepelt az Ady Endre utca felújítása, hiszen mind gépjárművel, mind gyalogosan nehéz volt közlekedni a forgalmas úton.

Az önkormányzat ezért kiemelten fontosnak tartotta a faltól-falig történő felújítást, és költségvetésében biztosította a teljes egészében önerős beruházás pénzügyi hátterét - fejtette ki Sopron polgármestere.

20090804adyendreutca07m.jpg

Összesen 1.185 méter hosszú út újult meg 9.200 négyzetméteren. Emellett kiépült 3.685 négyzetméternyi járda, 770 méter hosszúságú folyóka, valamint 1.900 négyzetméteren javították, cserélték a padkákat is.

A beruházás teljes értéke bruttó 110 millió forint volt, melyet a soproni önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozott.

20090804adyendreutca08m.jpg

Rádonyi László örömét fejezte ki azért, hogy a jelenlegi városvezetés teljesítette azt az ígéretet, amelyet ugyan az előző ciklusbeliek is megígértek már. Az idei évre tervezett útfejlesztések természetesen nem fejeződtek be az Ady Endre út felújításával, hiszen a kivitelezők jelenleg is több szakaszon dolgoznak - tette hozzá Rádonyi László. Évtizedesnél régebbi vágya teljesül a helyi lakosoknak, akik nagyon örülnek annak, hogy sor került a forgalmas Ady Endre út felújítására – mondta el dr. Varga Mária az átadás alkalmával.

BTÉ



2009. augusztus 05., szerda 10:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület