CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Szigetre hangolódva
Sziget Fesztivál 2009
2009. augusztus 13., csütörtök

Mint hivatalos fesztiválozók, csak a Sziget második napján lépjük át a K-hídon a beléptető kapukat, de addig is, lássuk, mi minden történt eddig Magyarország legnagyobb fesztiválján.

A mínusz egyedik nap egy igazi születésnapi bulivá alakult a Hajógyári-szigeten, hiszen itt ünnepelt az idén 20 éves Tankcsapda. Olyan nagyszerű zenekarok, mint a Skafunderz, Black-Out és a Kowalsky meg a Vega adta meg az alaphangulatot Lukács Laciék színpadra lépése előtt. A közel három órás koncert alatt elhangzottak nagy slágereik, mint az Ez az a ház, az Örökké tart és az Üljenek a fiúk ölébe a lányok c. számuk is. Húsz év ide vagy oda, ez a debreceni csapat még mindig tízezreket képes tűzbe hozni.

A nulladik nap mottója a Zene a rasszizmus ellen volt és Az ország tortáját is ezen a napon kínálták a Sziget vendégeinek. Ez a nap a rasszizmus elleni összefogás jegyében zajlott, délután egy órától kezdődően felvonult a magyar zenei élvonal színe java. Ott volt többek között Novák Péter, az Irie Maffia, a Fish!, Jamie Winchester, a Kaukázus, az Anima Sound System, de a „veteránok”, mint a Beatrice, KFT, Deák Bill Gyula, Charlie, az LGT, Somló Tamás és Bródy János is megjelentek a Nagyszínpadon. Zárásként a brit zenészekből összeállt Love Music Hate Racism Allstars Special nevű formáció lépett a színpadra.

A hetijegyes szigetesek már két napja a Hajógyári-szigeten sátoroztak, amikor is hivatalosan is elkezdődött a 2009-es Sziget Fesztivál.
Az első fellépő a Nagyszínpadon az I am X nevű angol formáció volt, majd őket váltotta a francia Nouvelle Vague, akik az elektro-lounge zenei stílus képviselői. A következő együttes a ska-punkot játszó SKA-P nevű zenekar volt, akik hihetetlen nagy közönséget vonzottak a Nagyszínpad elé a késő délutáni órákban. A szigetországi Snow Patrolt követte a szerdai nap talán legjobban várt fellépője, Lilly Allen, aki számunkra a Fuck You c. számával vált ismertté. A hölgy először járt Magyarországon, de lenyűgözte Budapest és a Fesztivál hangulata is. Megígérte, hogy még visszajön. Várni fogjuk.

-v-



2009. augusztus 12., szerda 11:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület