CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. február 7., kedd, Tódor, Rómeó napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Újabb felújított utcákat adtak át Sopron városvezetői - amit a város megépített, azt a kormány már nem tudja elvenni

Csaknem egy kilométeren újították fel teljes egészében az Uszoda utca és a Csik Ferenc utca környékét, ahol az út- és járdafelújításon kívül parkolók kialakítására is sor került.

A munkálatokat a helyi lakosokkal folytatott, többszöri egyeztetés előzte meg. Az érintett városrészben a közeljövőben, az őszi faültetések időszakában, a fásításra is sor kerül - hangzott el az átadáson.


Az átadás alkalmával dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy az újabb városrész út- és járdafelújítása a soproniak érdekét, a közlekedés gördülékenységét és biztonságosságát szolgálja. Az Uszoda utcai lakók maguk is nagyra értékelik a város által szorgalmazott útfelújítást, aminek hangot is adtak az eseményen, amelyen jelen volt Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármester is.


Dr. Simon István, alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) elmondta: az önkormányzat eddig is nehéz pénzügyi helyzetben volt a kormányzati elvonások miatt, jövőre, pedig újabb 120 milliárd forintot akar elvenni a Bajnai-kormány az önkormányzatoktól, ezért is örvendetes eredmény, hogy Sopron több városrészét, utcáját a városnak sikerült még idén felújítani. A tervezett kormányzati elvonások miatt Sopronnak 700 millió forinttal kevesebb juthat jövőre.

Az alpolgármester egyben megköszönte az Uszoda és Csik Ferenc utcákban lakók türelmét, amelyet a csatornázási és útfelújítási munkák során tanúsítottak.


Az Uszoda utcában lakó Kovács Árpád úgy fogalmazott: Örül, hogy az az utca, ahol immár 1976 óta lakik megújult, megszépült, jobb állapotban van, mint valaha, ,,ez az út, már megvan, tehát ezt nem lehet elvenni” – tette hozzá.
(sopron.hu)2009. szeptember 09., szerda 19:05


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület