CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

A H1N1 fertőzések megelőzésére készítettek javaslat- és segélycsomagot

A nemzetközi tapasztalatok szerint gyorsabban terjed az A(H1N1) influenzafertőzés az oktatási intézmények hallgatói között - áll az oktatási tárca honlapján szeptember 10-én közzétett és az egyetemek, főiskolák vezetői számára eljuttatott levélben, melyet az oktatási és az egészségügyi miniszter fogalmazott meg közösen.

Hiller István és Székely Tamás javaslat- és segélycsomagja tartalmazza a szükséges intézkedéseket, mint a gyakori fertőtlenítés vagy szükség esetén az oktatás korlátozott ideig tartó szüneteltetése.

A miniszterek felhívják az intézmények vezetőinek figyelmét: "az idei influenza szezonban Magyarországon is megkezdődhet az új influenzavírus járványos terjedése." A levél szerint a védőoltás már október elején elérhető lesz. Fontos azonban a tárcák vezetői szerint is, hogy az oktatási intézmények felkészüljenek az influenza terjedését gátló és lassító intézkedésekre. Ezek a járványhullám idejétől és súlyosságától függően többek között a következők lehetnek: "az influenzaszerű tüneteket mutató hallgatók és oktatók azonnali hazaküldése, a gyakran használt felületek gyakori fertőtlenítése, szükség esetén az ÁNTSZ-szel előzetesen egyeztetve az oktatás korlátozott ideig történő szüneteltetése."

A miniszterek ajánlása szerint felkészülési tervet kell készíteni, vagy azt frissíteni az influenzajárvány megelőzésére, követni kell a hivatalos honlapokon, mint például az ÁNTSZ vagy az Országos Epidemiológiai Központ oldalán közzétett információkat. Ügyelni továbbá a megfelelő higiéniára, a meghozott intézkedések kommunikációjára. Felkérik továbbá a rektorokat, működjenek együtt az ÁNTSZ illetékes regionális vagy kistérségi intézetével és juttassák el a levélhez csatolt információkat a hallgatói önkormányzatok és a hallgatóiknak elhelyezést biztosító kollégiumi vezetők számára is.

(EduPress)



2009. szeptember 14., hétfő 09:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület