CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kaput nyitott a Fáy-iskola a Jereván lakótelepre

Nem kell az iskola kerítésén átmászniuk többet azoknak, akik a Fáy-iskola sportpályáján kosarazni, focizni szeretnének, de azok alőtt is nyitva áll az iskolaudvar és pihenőpark, akik a park padjain üldögélni, olvasni, beszélgetni, nézelődni szeretnének.
képek Képgaléria

Megnyitotta a kapuit a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola a Jereván lakótelep és minden soproni számára.

20090926fay25m.jpg

Ma a sport­udvaron és a pihenőparkban tartották az ünnepélyes ,,kapunyitót”, hogy ezután minden hétvégén, pihenőnapon szívesen lássák a lakótelepieket egy kis kikapcsolódásra, sportolásra.

20090926fay19m.jpg

Nem kell az iskola kerítésén átmászniuk többet azoknak, akik a Fáy-iskola sportpályáján kosarazni, focizni szeretnének, de azok alőtt is nyitva áll az iskolaudvar és pihenőpark, akik a park padjain üldögélni, olvasni, beszélgetni, nézelődni szeretnének – mondta el Herczeg Lászlóné, iskolaigazgató a mai ünnepségen.

20090926fay02m.jpg

Tanítványaink közül sokan már a nyáron készülődtek erre a jeles napra Az udvar felújításából pedig derekasan kivették a részüket kivették részüket a Wienerberger téglagyár dolgozói és az iskola tanárai is. A diákok többek között felfestették a focipályát, összecsavarozták a padokat, kicserélték a kapuk mögötti rácsokat. Tervének megvalósításában az iskolát az önkormányzat is messzemenően támogatta – mondta el az igazgató.

20090926fay14m.jpg

Az ünnepen részt vett Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármester is, és jelen voltak a Jereván lakótelep önkormányzati képviselői is: Balogh Judit és Varga Szabolcs (Fidesz-KDNP).

- Az iskola megállta helyét, erősítette a szakmai képzés minőségét, ugyanakkor bele is integrálódott a környezetbe. Hiszem, hogy a jerevániak büszkék ma már arra, hogy világuk egy jó iskolával gazdagodott. És remélem, hogy a nyílt napok, az iskola által a „lakókörnyezet” számára rendezett bemutatkozások, az itteni gyerekeket megmozgató sportversenyek ezt a kapcsolatot erősítik, és nemesítik igaz szövetséggé, barátsággá! - mondta Abdai Géza alpolgármester köszöntőjében.

20090926fay30m.jpg

- Az iskola kapuinak a megnyitása figyelmesség és adni akarás a jerevániaknak. Mindezt a város nevében köszönöm a tanároknak, diákoknak, kérem az itt élőket, és az érdeklődőket, fogadják szeretettel az iskola bemutatkozását, munkáját és gesztusát, támogassák törekvéseit, és legfőképpen legyenek büszkék rá! - fogalmazott Sopron közösségi ügyeiért felelős alpolgármestere.

A nyitónapra műsort is szervezett az iskola. A Trefort téri óvodások, a Lackner-iskolások is bemutatták majd műsorukat. A Fáy diákjai is előadásokkal kedveskedtek a vendégeknek, majd sportrendezvények kezdődtek: volt streetball, kispályás foci, hármas dobó- és dekázóverseny.

20090926fay31m.jpg


Kézműves bemutatókon bárki kipróbálhatta ügyességét. Akik pedig megéheznek, azokat zsíros kenyér, alma és üdítő várta a nyílt napon.

B. Tóth Éva



2009. szeptember 27., vasárnap 20:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület