CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Újabb felújított utat adott át Sopron városvezetése


Kitűnő minőségű, teljesen felújított út vezet Brennbergbányáról Hermesbe és az ausztriai Récény felé, annak eredményeként, hogy a soproni önkormányzat és a Tanulmányi Erdőgazdaság összefogásával megújult a Hermesi út. Az útfelújítást követően jelentősen javultak a biztonságos közlekedés feltételei.
képek Képgaléria

20090926hermes014m.jpg

Abdai Géza, dr. Simon István alpolgármesterek, dr. Fodor Tamás polgármester, Csapó József, a Soproni Erdészet vezetője, Kerekes Attila, városi főmérnök, Varga Mária, Zombori István és Balogh Judit önkormányzati képviselők az átadáson

A felújított utat ma Sopron városvezetése, dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek adták át, a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) képviselője, több, a Fidesz-KDNP frakciójában dolgozó önkormányzati képviselő és a sajtó jelenlétében.

20090926hermes021m.jpg

Dr. Fodor Tamás polgármester az átadáson elmondta: Az út burkolata az elmúlt években olyan mértékben leromlott, hogy egyes szakaszokon balesetveszélyes volt a közlekedés. A fejlesztéssel egyrészt a településrészen élők napi közlekedése lett biztonságosabb, másrészt a határ megszűntetését követően a határon átvezető, megnövekedett közúti forgalom biztonságosságát is szolgálja a fejlesztés.

A közel 4 kilométer hosszúságú utat két réteg aszfalttal látták el 3 méter szélességben. Az út teljes hosszán elvégezték a csapadékvíz-elvezető árok és az átereszek tisztítását, helyreállítását. A beruházás teljes költsége 54 millió forint volt, melyből 18 millió forintot finanszírozott a soproni önkormányzat.

20090926hermes025m.jpg

- Több mint 15 éve nem újították fel ezt az utat, voltak útszakaszok, amelyeken az út maga már nem is létezett, annyira tönkrement - mondta Sopron polgármestere, hozzátéve: ,,pedig itt is soproniak élnek, akiknek ugyanúgy biztosítani kell a normális közlekedést, és az élhető környezetet.

Csapó József, a Soproni Erdészet vezetője a város együttműködő segítségét emelte ki abban, hogy ez immár a második olyan út a Soproni Parkerdő területén, amelyet sikerült közösen felújítani. Az Erdőgazdaság fontos kiszállító útja is, ez, amely egyaránt szolgálja az Erdőgazdaság, a helyi lakosok és a turisták érdekét.

20090926hermes016m.jpg

Dr. Simon István alpolgármester olyan nagyszabású, produktív, gazdasági jelentőségű együttműködésnek nevezte a TAEG-gal történt útfelújítást, mint amilyenre még nem volt példa. A gazdasági ügyekért felelős alpolgármester részletesen kifejtette az utóbbi időszakban a Soproni Parkerdő területén megvalósult útfelújítások gazdasági jelentőségét, hiszen az ország második legnagyobb, de mindenképpen a legfejlettebb parkerdejében a természetturizmus jelentős gazdasági tényező. A Récényi út közelmúltbeli és a Hermesi út felújításával, pedig egy olyan, a Sopron környéki erdőket összekötő, egységes túraútvonal vált – gyalog, kerékpárral, vagy akár gépkocsival is megközelíthetően – járhatóvá, amely 2 nagy feltáró környékbeli túraútvonalat jelent, és nagy mértékben elősegíti a természetturizmust.

Abdai Géza alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Hermes környékén élők több mint másfél évtizedes közlekedési gondjait sikerült megoldani a jelenlegi városvezetésnek. Egyben sajnálatosnak nevezte, hogy az eltelt másfél évtized alatt a körzet jelenlegi képviselője gyakorlatilag magára hagyta az itt élőket, hiszen a legszükségesebb fejlesztéseket sem tudta kieszközölni az eddigi ciklusok alatt. Hiszen néhány évvel ezelőtt, ha lett volna szándék arra, akkor kevesebb pénzből lehetett volna egy kevésbé rossz állapotú utat helyrehozni – mondta Sopron alpolgármestere, amit megerősített a TAEG jelenlévő képviselője is.

20090926hermes044m.jpg

A Hermes környékén élőknek eddig gondot okozott a téli időszakban való közlekedés, mint ahogyan a mentő számára sem volt a településrész mindig elérhető télen. Az új úttal ezek a gondok is megoldódtak, amit a város jelenlegi Fidesz-KDNP-s vezetése annak ellenére fontosnak tartott, hogy a jelenlegi gazdasági konjunktúra közepette egy nehezebb gazdasági helyzetben nyilván nagyobb áldozatvállalást jelent.

B. Tóth Éva



2009. szeptember 27., vasárnap 20:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület