CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Aneszteziológusok konferenciája


Az Aneszteziológus és Intenzív Terápiás Szakápolók VI. nemzetközi kongresszusát tartják Sopronban. A három napon át tartó szakmai tanácskozásra több mint 205 résztvevőt várnak. A Hotel Sopronban ma ünnepélyes keretek között nyitották meg a szakmai eseményt, amelyen a város nevében Abdai Géza alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

20091001konf02.jpg

A kongresszus főbb témái igen változatosak, így ez kiváló alkalom arra, hogy az előadók amunkahelyükön bevezetett újdonságokról, szakmai fejlődésükről és gyakorlati tapasztalataikról beszámolhassanak. Mindemellett a részvétel és a társasági programok is elősegítik a véleménycserét és a baráti kapcsolatok ápolását.

Először idén, a soproni kongresszuson rendeznek szakmai vitafórumot kerekasztal megbeszélés formájában. Az egyesület vezetősége igyekezett olyan témakört találni, amely aneszteziológus szak-asszisztensi és intenzív terápiás szakápolói tevékenységet egyaránt érint. Ennek a megbeszélésnek a sikeréhez több prominens személyiséget is meghívtak.

20091001konf07.jpg

A kongresszus főbb témái között szerepelnek a szeptikus betegek ápolásának lehetőségei, a posztoperatív fájdalomcsillapítás a gyakorlatban, az egynapos sebészet kérdésköre is.

Az előttük álló három napos rendezvényen a szakma képviselői bepillantást nyerhetnek a műtők korszerű világába, megismerkedhetnek az altatás és lélegeztetés modern lehetőségeivel, a súlyos fertőzések elleni küzdelemmel, a szervátültetések különös problematikájával, a hatékony fájdalomcsillapítással, és még sok más érdekes szakmai kihívással.

20091001konf03.jpg

Abdai Géza alpolgármester Sopron város nevében köszöntötte a konferenciára érkezetteket. Elmondta: a magyar egészségügy mai, viharvert helyzetében minden tisztelet és elismerés megilleti azokat, akik a szakmában a betegek érdekében áldozatvállalással és odaadással dolgoznak. Csodálattal és őszinte elismeréssel tekintünk az intenzív terápiás ápolók és asszisztensek komoly szakmai felkészültséget, kemény fizikai és pszichés megterhelést jelentő munkájára – mondta Sopron alpolgármestere, aki arra biztatta a konferencia résztvevőit, hogy látogassák meg városunk egyik büszkeségét, az Erzsébet Oktató Kórházat is.

20091001konf05.jpg

Abdai Géza az eseményen bejelentette, hogy a konferencia szervezőbizottságának helyi képviselőjének Katona Jánosné, az Ápolók Nemzetközi Napján Pro Sanitate díjban részesült. Így Sopron város nevében ezen a legmagasabb szakmai fórumon köszönte meg Abdai Géza a kitüntetettnek a több mint 30 éven át tartó kimagaslóan magas színvonalú ápolói munkáját, töretlen lendületét, betegek felé érzett empátiáját, biztató mosolyát.

20091001konf06.jpg

BTÉ



2009. október 01., csütörtök 16:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület