CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A kormány ne gyengítse tovább a rendőrséget!

Jelentős létszámleépítés lesz a rendőrségnél, amely a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot is érinti. Bajnai Gordon kormányának tervei szerint megyénkben 122 rendőr válik munkanélkülivé november 1-ét követően. A döntés, mintegy 50 soproni rendőrt érint – tájékoztatta ma a sajtót Abdai Géza alpolgármester a soproni városházán tartott sajtótájékoztatóján.

- Elfogadhatatlannak tartjuk a létszámleépítést, hiszen másról sem hallani a híradásokból, mint az egyre nagyobb méreteket öltő erőszakról és a bűncselekmények számának emelkedéséről.

A rendőrség országos szinten is létszámhiánnyal küzd, nem egyszer fordult elő, hogy a soproni kapitányságról vezényeltek erősítést a fővárosba. Ez ellen a közgyűlés írásban is felemelte a szavát – jelentette ki az alpolgármester.

A közrend és közbiztonság fenntartása állami feladat, így a működtetésért és a finanszírozásért is a kormány a felelős. A kormány feladata a költségvetési források biztosítása, és nem az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatoké.


- Mindezek ellenére a soproni önkormányzat lehetőségeihez mérten hozzájárul a helyi közbiztonság javításához, ezt a célt szolgálja a kiépített figyelőkamera rendszer is. Az önkormányzat anyagi támogatást adott a soproni rendőrségnek a benzinköltségek egy részének finanszírozásához is, hiszen az állandó rendőri jelenlét növeli a város közbiztonságát – fogalmazott Abdai Géza.

Sopron alpolgármestere hozzátette: A soproniak közbiztonsága érdekében az önkormányzat tiltakozik a létszámleépítés ellen. Arra kérjük a kormányt, hogy ne gyengítsék tovább a rendőrséget, keressék meg a költségvetésben a megfelelő működtetéshez szükséges anyagi forrásokat. Amennyiben ez a kormányzat erre nem hajlandó vagy nem alkalmas, akkor a következő kormányzat feladata lesz a rend és a törvényesség szakszerű biztosítása.



2009. oktĂłber 07., szerda 20:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület