CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Országos Könyvtári Napok kezdődtek

2009. október 5-11. között a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz. A programsorozatot ma Abdai Géza, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a városi könyvtár aulájában.

- Az olvasás, a könyvtár fontosságát hangsúlyozta Abdai Géza. Szólt arról, hogy az információ, a tudás nagy része ma már a télevízióból érkezik, pedig a könyvekből gyűjtött élmények pótolhatatlanok és egyediek. Ezért fontosak a könyvtárak. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a könyvek és a könyvtárak népszerűsítésében nehéz dolguk van az iskoláknak. Nem csak az anyagiak befolyásolják ezt, hanem a kényelem is nehezíti a könyvtárak dolgát és helyzetét, ezért is fontosak azok az események, amelyek a könyvtárakba vonzzák az érdeklődőket – hangsúlyozta Sopron közösségi ügyekért felelős alpolgármestere.


A Gyapjúszövők Alkotó Köre szőttes kiállítása méltó nyitórendezvénye a programsorozatnak. A megnyitó alkalmával a kört Kalmár Judit, a könyvtár igazgatója mutatta be az érdeklődőknek.

Az Országos Könyvtári Napok soproni rendezvénysorozata keretében 2009. október 6-án, kedden 17:30 órakor a “Portugál Camino” címmel Pécsváradi Ágnes vetítéssel egybekötött útibeszámolója hangzik el, majd október 7-én és 8-án, a Kurucdombi Fiókkönyvtárban az Akácvirág Nyugdíjas Olvasókör rendezvényére várják az érdeklődőket (Sopron, Rozália u. 3.).


2009. október 9-én, pénteken 18:00 órakor a Sopronbánfalvi Hősi temető címmel Bódi Ottó könyvének bemutatóját tartják a Bánfalvi Fiókkönyvtárban (Sopronbánfalva, Bánfalvi u. 180.)
Sarródon, Zsirán, Csáfordjánosfán és Répceszemerén is lesznek előadások.


A programsorozat 2009. október 11-én, vasárnap 9:00 és14:00 óra között a Könyves vasárnap a városi könyvtárban elnevezésű programmal zárul (Sopron, Pócsi u. 25.), amelynek keretében lesz bábszínház, mozi, kézműves foglalkozás sok más érdekesség…


A részletes program a könyvtár honlapján olvasható.2009. oktĂłber 07., szerda 20:35


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület