CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A kormány ellehetetleníti az önkormányzati fejlesztéseket!

Dr. Fodor Tamás polgármester tartott e témában sajtótájékoztatót

- Hiába próbálják a helyi szocialisták elterelni a figyelmet a 2010-es országos költségvetésről, a számok egyértelműek, és ezek azt mutatják, hogy csak a soproni költségvetésből 458 millió forintos elvonást terveznek – mondotta sajtótájékoztatója bevezetőjében Sopron polgármestere - így 2010-ben kevesebb forrás jut a soproni fejlesztésekre.

- Az Állami Számvevőszék jelentéséből kiderül: Magyarországnak 2008-ban csak a felét sikerült lehívnia a rendelkezésére álló EU-s forrásoknak, elsősorban a programok lassú beindulása miatt. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben, mely terv a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozik, meghatározott 25 milliárd eurós EU-s támogatásból a tavalyi év végéig mindössze 1,4 millió eurót tudott lehívni a kormány. Ha az ország vezetése nem tud ezen változtatni, helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek – mondotta dr. Fodor Tamás a továbbiakban.

20091007fodor01.jpg

- A Fidesz már régóta javasolja, hogy a pályázati rendszerben vissza kell szorítani a korrupciót és csökkenteni kell a bürokráciát. Gyakori hiba volt ugyanis, hogy rosszul írták ki a pályázatokat, s így az EU visszatartotta a pénzeket.

- A szocialisták költségvetési tervezete szerint a címzett és céltámogatásoknak az idei forrásokhoz képest csak a tizedét biztosítanák jövőre az önkormányzatoknak. Elfogadhatatlan az is, hogy például a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak támogatásánál, az önkormányzatok vis major támogatásánál és a hátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásánál 0 forint szerepel a jövő évi költségvetés tervezetében. Olyan pályázati sorokat nulláztak így le, melyekből út-, vagy intézmény-felújítások valósulhattak meg. Ez adta annak is az apropóját, hogy itt, az Ady Endre út és Ibolya út kereszteződésében tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, hisz ez a beruházás, nevezetesen az Ady Endre út felújítása olyan önkormányzati pénzből valósult meg, melyre a jövő évben nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudunk pénzt felszabadítani.

20091007fodor02.jpg

- Miután csak a soproni költségvetést 458 millió forintos elvonás éri a kormány tervei szerint, elmaradhatnak az önerős beruházások is, hiszen a városnak nem marad anyagi forrása a megvalósításhoz.

- A jövő évi költségvetéssel a kormány feléli a jövőt, és ellehetetleníti a fejlesztéseket. A 2010-es költségvetés elfogadhatatlan – hangzott el befejezésül.

Pluzsik Tamás



2009. oktĂłber 07., szerda 21:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület