CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

23. Soproni Ultrahang Napok - Modern Képalkotó Eljárások

A tudományos tanácskozás elnöke Prof. Dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet-kórház főigazgató-főorvosa szerint az egészségügy rendszerváltás utáni legnehezebb időszakában a kiszámíthatatlanság, bizonytalanság, a forráshiány, a nem megfelelő forrásallokáció terheit és a súlyos hátrányos következményeit érzékeli az egészségügy nap mind nap.

Otóber 8 és 11. között Sopronban, a Hotel Lővérben tartják legrangosabb tanácskozásukat a radiológusok.

Dr. Baranyai Tibor szerint: ,,Az alacsony bérszínvonal egzisztenciákat fenyeget. A jelenlegi szabályozás nem támogatja a tudományos-oktató tevékenységet, szinte minden kedvezményt megvonva szervezzük továbbképzéseinket. Pedig a tudás megszerzése és szinten tartása az egyik nagyon fontos, ha nem a legfontosabb mozgató ereje a társadalmi - gazdasági fejlődésnek. E negatív folyamatok eredményeként értékes fiatal és középkorú kollegák külföldön keresik boldogulásukat, elhagyva hazánkat, ezt a gyönyörű és kiváló adottságú országot.

20091009radiolog01.jpg

Mindezek ellenére oda kell figyelnünk a hagyományainkra, kötelességünk, hogy felkaroljuk a fiatalokat, segítsük szakmai fejlődésüket.

20091009radiolog05.jpg

- A közép- és idősebb generáció értékes és szerteágazó szakmai tudását tovább kell bővíteni, naprakésszé tenni, amihez a mostani tudományos ülés megszervezésével is igyekszünk hozzájárulni” – hangzanak prof. Dr. Baranyai Tibor gondolatai, aki azt kívánja minden kollegájának, hogy e nehéz időszakban se veszítsék el hitüket, s a Hippokrateszi eskü szellemében minden erejükkel a betegek gyógyulását segítsék.

20091009radiolog02.jpg

A mai megnyitón a fenntartó, Sopron város önkormányzatát dr. Simon István alpolgármester képviselte, aki köszöntőjében kiemelte: a költségvetési megszorításokkal sanyargatott önkormányzatok, mint a kórházak fenntartói nagy tisztelettel vannak az iránt az elkötelezettség, szakmaszeretet és hivatástudat iránt, amely az egészségügyben dolgozókat a pályán tartja, és akiknek köszönhetően működik még a rendszer, akkor, amikor mindenfajta felhatalmazás nélküli személyek döntenek az egészségügy támogatásának mértékéről, a magyar egészségügy sorsáról.

20091009radiolog06.jpg

Sopron alpolgármestere ugyanakkor éppen a radiológusok tanácskozása kapcsán méltatta azt a felkészültséget és szakmai tudást, amellyel a magyar orvosok rendelkeznek.

20091009radiolog07.jpg

Az egybegyűlteket köszöntötte még Amberger Erzsébet, kistérségi tiszti főorvos, Baranyai Tibor, a kongresszus elnöke, Battyáni István, a Magyar Radiológusok Társasága (MRT) elnöke, Harkányi Zoltán, MRT UH Szekció elnöke.

20091009radiolog09.jpg

Farkasvölgyi Frigyesné (Medicina Könyvkiadó Zrt.) a Klinikum-orientált radiológia című könyvet ajánlotta a megjelenteknek.

Egy amatőr fotográfus kóborlása Ecuadorban, az Andokban és a Galapagos-szigeteken címmel Vadon Gábor fotókiállításának megnyitójára is sor került a rangos szakmai előadások előtt, amelyeknek részletes programját a Magyar Radiológusok Társasága web-oldalán találják.

BTÉ



2009. október 09., péntek 22:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület