CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

72 óra kompromisszumok nélkül - három nap a tettek mezején

Idén ősszel a három történelmi keresztény egyház és ÖKI ismét megrendezi a 72 Óra kompromisszumok nélkül elnevezésű országos ökumenikus ifjúsági programot, amelynek keretében a fiatalok a rászurolóknak, nélkülözőknek segítenek, hasznos munkát végeznek olyan közösségek részére, ahol erre a legnagyobb szükség van.

képek |Képgaléria

A soproni esemény ,,nyitórendezvényén”, a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában ma, Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő is kivette a részét az otthon körüli munkákból.

Az eseményen nagy számban jelentek meg a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola és Gimnázium és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum diákjai, akik kerítést festettek, kitakarították az udvart.

Firtl Mátyás köszöntőjét megelőzően a szervező, Győri Katolikus Egyházmegye nevében Barcza Attila ismertette a háromnapos program célját, majd Boglári Zoltán, a helyi Kereszténydemokrata Ifjúsági Szövetség (IKSZ) elnöke szólt a másoknak való segítségnyújtás fontosságáról.

Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselőjeként a város nevében is köszöntötte ,,a tettek mezejére lépett" fiatalokat.

Tisztelt Megjelentek! Kedves Fiatalok!

Van egy örömhírünk mára, és az elkövetkező 72 órára: tehetünk egymásért!

Gondos szervezőmunkával a Győri Egyházmegye és a helyi tenni akaró fiatalok feltérképezték, megszervezték a 72óra kompromisszumok nélkül programját, megkeresték, hogy hol és miként lehet segíteni.

Tudjuk ennél sokkal több hely van, és a segítség sokkal több formájára lenne szükség, akár a közvetlen környezetünkben is.

Mégis, a mai alkalom fontos, mert jel a világnak arra, hogy vannak segítségre szorulók, olyanok, akik várják, hogy feléjük forduljunk, törődjünk velük.

És jelzés arra is, hogy igenis, lehet és kell időt és energiát szánni embertársainkra, a közvetlen közelünkben élőkre.

Tehetünk egymásért! Tennünk kell egymásért!

Mert a cselekvő szeretet az igazi jele annak az értékrendnek, amelyet nem elég elmondani, megvallani, ismertetni, de amelyet cselekednünk kell.

Csak a cselekvő szeretet által válik érvényessé a jószándék.

Ma, amikor a legrászorulóbbak számára jut a legkevesebb segítség a nagy közösből, akkor bizony mi, a legtöbbet tehetjük értük azzal, hogy sokkal de sokkal több odafigyelésben, szeretetben, gondoskodásban részesítjük őket.

"Szegények mindig lesznek veletek..." - hangzott el a Megváltótól, és mi is tudjuk, látjuk: mindig lesznek segítségre szorulók is. De tudnunk kell azt is, hogy mindig lesznek olyan választott emberek is, akik észreveszik és meglátják a szükséget szenvedőket és iparkodnak segíteni.

A kegyelem legnagyobb ajándéka, ha ezek a választottak között lehetünk, ha megadatik nekünk a másnak való segítségnyújtás ajándéka és öröme.

Kedves Fiatalok!

Sokszor kifogásoljuk a globalizmus hatásait.

A Németországból indult, és a már több, európai országban megtartott, 72 Óra Kompromisszumok nélkül akció a globalizáció egyik olyan pozitív megnyilvánulása, a segítőszándék országhatárokat legyőző globalizmusa, amelyhez nagyon sok hasonlót kívánunk.

Mert Isten is nagy globalista a maga módján: a szeretetben. A világot globálisan teremtette jónak. Jónak, szeretetből, szeretetre méltónak, minden teremtményével együtt. Isten globális szeretete jegyében hagyjuk érvényesülni ezt a fajta globalizmust, amelynek idei jelmondata: együtt lenni jó, együtt tenni jó!

Jó lenne, ha globálisan érvényesülhetne az is, amit Zsolnay Júlia mondott, cselekvésre ösztönözve környezetét: ,,A jó szív isteni adomány, – a jó tett emberei kötelesség.”

Ezekkel a gondolatokkal kívánok az elkövetkező 3 napra szeretetteljes együttlétet, hatékony munkálkodást mindenkinek, abban a reményben, hogy az év többi napjára is jut a mai jószándékból, erőből, lelkesedésből, és főleg cselekvő szeretetből.

Mert – a mai nap példája szerint - mindig és mindenhol tehetünk egymásért!



2009. oktĂłber 17., szombat 20:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület