CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Sopronban vezetünk a legbiztonságosabban

A Generali a Biztonságért Alapítvány - a felmérésben részt vevő városok közül - megtalálta a legbiztonságosabban közlekedő autósok városát.



A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatot írt ki azokban a városokban, ahol 2007 óta sebességjelző berendezéseket telepített. „A legbiztonságosabban közlekedő autósok városa” díjat és az ezzel járó 500 000 forintos támogatást az a város kapta, ahol fél év eredményei alapján a jelzőberendezés mellett elhaladók leginkább betartották az adott útra vonatkozó sebességkorlátozást, illetve ahol az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) adatai alapján a városban mért közúti baleseti statisztikai adatok 2008 hasonló időszakához képest javuló tendenciát mutattak.

Az alapítvány 18 millió 600 bemeneti adat feldolgozásával jutott el a nyertes város kiválasztásához. Az elemzés során megdöbbentő adatok kerültek napvilágra: az 50 km/h-s sebességhatárt csak az autósok 66,2 százaléka tartotta be. 37 ezer alkalommal a járművek 90-100 km-es sebességgel söpörtek el a táblák mellett és 42 190 esetben a járművezetők 100 km/h-nál is gyorsabban hajtottak.

„A legbiztonságosabban közlekedő autósok városa” címet a Generali a Biztonságért Alapítványtól Sopron városa nyerte.

A díjjal járó félmilliós támogatást a „Hűség városában” baleset-megelőzésre fordíthatják.

„Örömmel tölt el, hogy Sopronban közlekednek a legbiztonságosabban az autósok, és egyúttal nagyra értékelem a Generali a Biztonságért Alapítvány kezdeményezését, amellyel a hazai közlekedésbiztonság, közlekedési morál javítását segítették elő. Bízom abban, hogy mostantól „A legbiztonságosabb város” címet viselő Sopron lakói még inkább odafigyelnek a közlekedési szabályok betartására, a gyalogosok védelmére. Az alapítvány támogatásából a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeken a jelzőlámpákra a vakok és gyengénlátók közlekedését megkönnyítő megkülönböztető jelzéseket helyezünk el.” – nyilatkozta Abdai Géza alpolgármester.

„A sebességjelző telepítések megkezdésekor nem is gondoltuk, hogy milyen összefogást és elismerést vált ki alapítványunk akciója. Szülők, iskolavezetők, tanárok, helyi lakosok gratulálnak nekünk, a rendőrség pedig folyamatos támogatásáról biztosít bennünket. Jó érzés, hogy tehetünk valamint, fel tudjuk hívni a figyelmet egy-egy problémára, és okosan jutalmazni is tudjuk a felelős állampolgári viselkedést. Büszke vagyok arra, hogy a Generali a Biztonságért Alapítvány díjat alapított. Ez a díj elsősorban a soproniakat, de velük együtt minden hazai autóst kötelez, hiszen a biztonságos közlekedés mindannyiunk felelőssége.”– nyilatkozta Papp-Váry Borbála a díjátadón, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviseletében.



2009. oktĂłber 21., szerda 18:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület