CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Átadták a város első műfüves pályáját


A Lackner Kristóf Általános Iskolában ünnepélyes keretek között avatták fel ma a legújabb OLLÉ-OMV Pályát, amelynek építését Sopron pályázati önrész biztosításával támogatta.

A délelőtt átadott műfüves grund pálya tökéletes helyszín az aktív kikapcsolódáshoz, a testedzéshez, a hasznos szabadidős tevékenységre. A mintegy 600 gyermeket számláló iskola egyébként is nagyon sportos intézmény: itt tanult többek között Babos Gábor többszörös magyar válogatott, és Csiszár Ákos egykori NBI-es labdarúgónk is. Az intézmény tagja a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetségnek.

A pálya ünnepélyes átadásán Forrás Béla iskolaigazgató kiemelte: fontosnak tartja és örül, hogy a recesszió ellenére is áldoz Sopron a létesítményfejlesztésre, amit külön megköszönt a városvezetésnek. Az önkormányzat a program mellé állt, és a szakmai véleményeket tartva szem előtt a legmesszemenőbben támogatta azt, hogy elkészüljön a legmodernebb sportlétesítmények egyike a városban - hangsúlyozta az iskolaigazgató.


- A sport ünnepét üljük most – fogalmazott Jakab Zoltán az MLSZ képviseletében, aki hozzátette: ez a pálya a kicsik, a nagyobbak és a környék felnőtteinek is sok örömet szerez majd, és azt is reméli, hogy még sok vállogatott futballista kezdheti el ezen a helyszínen a sportkarrierjét.

A Jereván önkormányzati képviselőjeként, és a műfüves pálya megvalósítását szorgalmazóként, Varga Szabolcs is megköszönte a környéken lakók nevében, hogy az ,,ép testben, ép lélek” –mondásnak segít érvényt szerezni az Ollé-program együtt az önkormányzattal, hogy a helyiek edzettsége, egészségi állapota, erőnléte javuljon a sportolás által.


Abdai Géza, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere dicsérő szavakkal nyilatkozott az MLSZ pályaépítő kezdeményezéseiről, hangsúlyozva, hogy mennyire lényeges figyelni a gyermekek egészségére, lehetőséget biztosítva nekik a folyamatos mozgásra, sportolásra.

- Az új létesítménnyel gazdagodott a Jereván lakótelep és a város is- hangsúlyozta Abdai Géza.

A megépült pályák közül az egyik legmodernebb valósult meg, amely elsősorban labdarugó-pálya, de használható másfajta sportra is, valamint télen is.

- Ez egy olyan lehetőség, amely lehet, hogy jövőre már nem adatik meg, hiszen a kormányzati elvonások csak a Lackner-iskolától 15 millió forintot vesznek el, ami megkérdőjelezi a jövő évi fejlesztések lehetőségét - tette hozzá Sopron alpolgármestere.


A köszöntőket követően nagyon színvonalas műsort adtak elő a város diákjai, majd a város általános iskoláinak gyermekcsapatai avatták fel a pályát. A rendezvény zárásaként kiállítás megnyitóra került sor az iskola aulájában: „Az OLLÉ grund pálya építésének nyomon követése” címmel a pályaépítés során készült fotókat láthatják még egy hónapon keresztül az érdeklődők.





BTÉ



2009. október 22., csütörtök 16:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület