CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Utolsó segélykiáltás Sopron érdekében

A soproni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciója arra kéri Kránitz László soproni listás MSZP-s országgyűlési képviselőt, hogy ne szavazza meg hétfőn a parlamentben a soproni embereket és intézményeket sanyargató költségvetést. Ne árulja el a soproniakat! – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Rádonyi László, a soproni önkormányzat képviselőtestülete Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

Rádonyi László kifejtette: a 2010-es költségvetés veszélyes az emberekre, családokra, intézményekre, szervezetekre, önkormányzatokra. A szocialisták – ide értve a soproni szocialistákat is – nyolc év alatt válságos állapotba vitték az országot és Sopront is. A 2010-es költségvetéssel tulajdonképpen ,,megkoronázzák” 8 éves ténykedésüket, amellyel mély gödörbe vitték az országot.

A költségvetési törvény megszavazásakor a parlamentben a képviselők arra is ,,igent” mondanak, hogy a jövő évben mivelünk fizettetik meg a számlát – tette hozzá Rádonyi László.


Ezért Sopron város szeptemberi közgyűlése határozatban kérte a soproni képviselőket, hogy ne támogassák ezt az embereket megnyomorító költségvetést.

A nyugdíjasoktól elvettek 80 milliárdot a 13. havi nyugdíjjal, elvették a közalkalmazottak 13. havi illetményét, a szocpol-támogatást, megcsonkították a GYES GYED intézményét. A tömegközlekedéstől 40 milliárdot vettek el. A távhőtámogatást 2011-re megszűntetik, ez is a legszegényebbeket sújtja. Bevezetik az ingatlanadót, minden 30 M Ft-ot meghaladó ingatlanra, ami sok soproni embert veszélyeztet. A köztelevíziótól elvettek tíz milliárd Ft-ot, megbüntetik azt a közintézményt, ami a nyilvánosság a demokrácia a kultúra, a tájékoztatás egyik alapvető letéteményese – sorolta Rádonyi László.

- Ez kicsinyes bosszúállás! – tette hozzá.

A soproni intézményektől a szocialisták 2010-es költségvetése 400 millió forintot vesz el.

Rádonyi László rámutatott: A soproni Erzsébet kórházat ellehetetlenítették azzal, hogy csak ebben az évben elvettek 300 milliárd forintot. A hatalmas infláció következtében 400 milliárd forintos veszteség keletkezik csak az önkormányzati intézményeknél.

A soproni frakcióvezető hangsúlyozta: A költségvetés legnagyobb vesztesei az önkormányzati intézmények, az iskolák, a kórházak.

- Ezért kérte a közgyűlés és kérjük most is különösen Kránitz László képviselő urat, hogy ne szavazza meg a soproni iskoláktól, óvodáktól, bölcsődéktől, kórháztól ezt a pénzelvételt, és ne okozzon csalódást azoknak a választóknak, akik őt a parlamentbe küldték – hangzott Rádonyi László kérése. A politikus hozzátette: Kránitz Lászlónak politikusként, talán ez az utolsó lehetősége arra megmutassa: párthűségénél fontosabbak az emberek.
(sopron.hu)



2009. november 27., péntek 15:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület