CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Újabb világszárokkal bővül a VOLT programja

Párizsból érkezik Sopronba a világhírű AIR legénysége, hogy a Lővérek ideiglenes lakóit is megajándékozza másfél óra elektronikus gyönyörrel.

Sokak örömére itt lesz a VOLT kívánságlistáját hetek óta vezető DUB FX, a világ leghíresebb utcazenésze és visszatér a Hűség városába TIGA, a kanadai elektro-szupersztár is.

Az AIR 1997-es debütáló albumának megjelenése óta kényezteti az álmodozásra áhítozó elektro gurmandokat. A francia minimál elektro művészek eddig olyan halhatatlan, univerzális értékű alapműveket ajándékoztak a világnak, mint a Sexy Boytól és a Kelly Watch The Starstól hangos Moon Safari, a borongós, magasfeszültségű szimfóniákkal telepakolt 10,000 Hz, vagy minden idők egyik legmesteribben kidolgozott elektropop tanulmánya, a 2004-ben megjelent Talkie Walkie. A különleges távol-keleti hangszereket (shamisen, koto) szintetizátor alapú álomszimfóniáiba is integráló művészek legutóbb tavaly Love 2 albumukkal ringatták el a világot. Idén nyáron a VOLTosok egyik legnagyobb álma válik valóra, hiszen az Air álomszimfóniái idilli környezetben, a soproni Lővérekben csendülnek majd fel.

A VOLT Fesztivál kívánságlistáját jó ideje egy utcazenész vezeti. DUB FX a világ leghíresebb utcai muzsikusa: egy igazi YouTube-világsztár, akinek dalait sokmillióan megnéztek már a hálón. A fesztivál szombatjának éjjelén a VOLTosok élőben is meggyőződhetnek a zseniális fiatalember egyedülálló produkciójáról.

Az idei VOLT-on a világ egyik legnagyobb elektro Dj-je, az észak-amerikai klubkultúrát a kilencvenes években megreformáló TIGA is pakolja majd a lemezeket. Az elektro, acid és tech house vonalon száguldó lemezlovas a kétezres években a Scissor Sistersnek, a Felix da Housecatnek, Nellynek, Mobynak, az LCD Soundsystemnek és a Depeche Mode-nak készített mixeivel hódított, de 2001-ben jelent meg a Tiga védjegyévé váló Sunglasses At Night című munkája is. A DJ Kicks albumok állandó remixere négy évvel ezelőtt adta ki a kritikusok által is nagyra tartott bemutatkozó albumát Sexor címmel, melyért 2006-ben megkapta hazájának legnagyobb könnyűzenei elismerését, a Juno-díjat. A Soulwaxes és 2 Many DJ'ses Stephen és David Dewaele által producerált albumot 2009-ben a Ciao! követte, melybe nemcsak a Soulwax-tesók, hanem többek között az LCD Soundsystemes James Murphy is besegített.



2010. április 07., szerda 10:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület